Soler seg: Marita Larsen og Karoline Johansen nyter fridagen i Telegrafbukta med snødekte Blåmannen i bakgrunnen.
            (Foto: Ronald Johansen / iTromsø)

Soler seg: Marita Larsen og Karoline Johansen nyter fridagen i Telegrafbukta med snødekte Blåmannen i bakgrunnen.Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Det er bare å pakke vekk bikinien: – Blir nok snø i høyden

Værvarslet for uka

Godværet er så definitivt ferdig her i nord og onsdag blir det nesten vinter igjen her i Tromsø.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Vakthavende meteorolog Vibeke Thyness oppfordrer tromsøværingene til å vente med å pakke vekk vinterklærne.

– Mandag har det kommet godt med nedbør og det kommer nok en del byger også tirsdag. På kvelden øker vinden og skifter til nordlig retning, og bidrar godt til en kald og ganske sur onsdag. Onsdag blir det tettere byger og temperaturen dropper ned til 5–6 grader, så det kan nok være lurt å huske vantene om man skal ut. Det vil nok også bli snø i høydene, sier Thyness.

Bedring mot Sankt Hans

I løpet av torsdag gir regnet seg heldigvis, og selv om temperaturen ikke øker til mer enn rundt 10 grader over helgen, så blir det en klar bedring.

– Tromsø er faktisk et av få steder i landet vi kan garantere ikke får regn på Sankt Hans, men varmt blir det ikke. Det blir fralandsvind, glimt av sola og 10 grader er innen rekkevidde fredag, lørdag og søndag, sier meteorologen mandag ettermiddag.

Må se langt etter høytrykk

Om du drømmer om varmen fra starten av forrige uke, må du nok smøre deg med tålmodighet

– Sommervarme blir det ikke med det første. Vi har et høytrykk i nærheten av Norge, men det er kun til glede for oss i sør per nå. Det jeg kan si er at det blir et fravær av lavtrykk i den kommende perioden som vil sørge for stabilt og noe lettere vær enn det er nå mandag i det minste, avslutter Thyness.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: