En undersøkelse gjort av Respons analyse på vegne av Sparebanken Nord-Norge (SNN) spurte nordlendinger hva de trodde de kom til å bruke feriepengene på. Undersøkelsen viser at vi bruker feriepengene til mange andre ting enn ferie, skriver SNN i en pressemelding.

Nesten halvparten sparer

Over­ras­ket: Av­de­lings­le­der i Spa­re­banken Nord-Norge (SNN), Kris­ti­an Hau­bakk, er over­ras­ket over nord­len­din­ge­nes pri­ori­te­rin­ger.

Undersøkelsen viser nemlig at nesten halvparten av de spurte tror de vil bruke mesteparten av feriepengene sine på sparing, og det fremgår også av undersøkelsen at veldig få forventer å ta opp forbrukslån for å betale ferien. Dette er en sunnhetstegn ifølge avdelingsleder i Sparebanken, Kristian Haubakk.

– Dette viser at folk i nord har et godt forhold til egen økonomi, påpeker han.

Oppussing populært

Ifølge undersøkelsen tror én av fire at de kommer til å bruke feriepengene sine på oppussing. Kanskje litt overraskende, svarte nesten halvparten av de under 34 år at de tror de kommer til å bruke det meste av pengene på oppussing.

– Dette er overraskende høyt. Det viser hvordan de prioriterer, sier Haubakk.

Fortsatt Sverige på topp

Oppussing og sparing til tross, det er fortsatt mange som ønsker å bruke feriepengene på ferie. I gjennomsnitt bruker nordlendinger 19.500 kroner på ferie, noe som er 2.000 kroner over landsgjennomsnittet.

Nordlendingene sverger til Sverige, og 27 prosent av de spurte tror de kommer til å legge ferien dit i sommer. Deretter kommer syden-favorittene Spania og Hellas, med henholdsvis 25 og 20 prosent.