Det var i desember i fjor at politiet fikk melding om at siktede sov i foajeen til et hotell i sentrum. På grunn av alkoholberuselse trakk politiet den slutningen at det var best å få ham i drukkenskapsarrest.

Under inkvireringen forsøkte siktede å skalle til politimannen. Siktede selv husker ikke noe fra denne hendelsen, men basert på politimannens forklaring var det snakk om en bevisst hendelse.

Ødela reklameskilt

I mai 2016 skal siktede vært på fest i Sørkjosen. På veien hjem skal han ha sparket i et reklameskilt slik at det ble ødelagt. Siktede forklarer at han hadde drukket alkohol på festen og at han i et glimt husker at han hadde sparket til reklameskiltet.

Stjal fra butikk

Siktede skal også i mars 2017 ha forsøkt å stjele en rekke varer, med en samlet verdi på 485,70 kroner, fra en dagligvarebutikk i Tromsø. Siktede ble stoppet på tur ut fra butikken, og har erkjent tyveriet.

Samfunnsstraff

Retten har sluttet at siktede dømmes til samfunnsstraff i 90 timer, med en gjennomføringstid på 150 dager, subsidiært 90 dager i fengsel. Siktede ble ikke idømt saksomkostninger.