Illustrasjonsbilde

Illustrasjonsbilde

Får støtte fra regjeringen for å gjøre kollektivtrafikken "grønnere"

I forrige uke ble det kjent hvilke kommuner og prosjekter som mottar Miljødirektoratets klimasatsmidler.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Troms fylkeskommune fikk tildelt 250.000 kroner til prosjektet "Reis grønt i Troms" som har som mål å støtte opp om bedre transportplanlegging av kollektivtrafikk.

- Alle må bidra i overgangen til et grønnere samfunn, og kommunene og fylkeskommunene er svært viktige når det kommer til lokale utslippskutt, sier Morten Skandfer (V) i en pressemelding.

- Klimasatsmidlene gir dem mulighet til å sette i gang helt konkrete klimavennlige prosjekter som ellers ikke hadde fått støtte. 

Til sammen er det 124 kommuner og fylkeskommuner som skal dele på 150 millioner kroner, og i år fikk 170 forskjellige prosjekter støtte.

Klimasats-ordningen skal hjelpe kommuner og fylkeskommuner til å redusere klimagassutslipp. Klimasatsmidlene kan dekke opptil 50 prosent av prosjektkostnadene, resten må kommunen dekke selv.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: