Fredag presenterte administrasjonssjef, Britt Elin Steinveg, sitt forslag til neste års budsjett, samt økonomiplanen for 2018-2021, for Kristin Røymo. Disse vil bli endelig behandlet av kommunestyret 27. september. Budsjettet har et netto driftsresultat på 113,4 millioner kroner, hvilket tilsvarer to prosent av bruttoinntektene. Det skal også settes av 124,9 millioner kroner til kommunens disposisjonsfond.

Neste års prosjekter

Slik det ser ut så langt, ønsker kommunen å investere i flere større prosjekter til neste år.

Stram økonomi

Steinveg har jobbet med budsjettet siden januar.

– Den største utfordringen er den stramme økonomien vi har i kommunen. Det er mye engasjement i kommunen, og mange som brenner for sin sak. Det er en utfordring å legge fram et realistisk budsjett som er i balanse. Dette mener jeg at jeg har klart, sier administrasjonssjefen.

Helse og omsorg

Steinveg tror helse og omsorgssektoren vil by på store utfordringer, også til neste år.

– Det vil være det samme som tidligere. Nå skal vi også ta i bruk nye boliger, og åpne blant annet Helsehuset. Det ligger en gevinst i å ta i bruk nye institusjoner, men også utfordringer, sier Steinveg.

Otium, Helsehuset, bofellesskap Fergeveien og Trudvang barneboliger vil gå over i en driftsfase.

Kjøpe boliger

50 millioner kroner er avsatt til kjøp av boliger med sosiale formål. Det er ordføreren fornøyd med.

– Dette er et spennende budsjettforslag. Det er særlig fokus på lærere og boliger nå, og det er veldig bra. Boliger er ikke gratis, heller ikke for kommunen, sier Kristin Røymo.

– Vi må kjøpe og leie mer, men det er krevende å kjøpe i et mindre boligmarked som Tromsø, der vi ikke kan eie mer enn ti prosent av boligene i et borettslag eller sameie. Vi opplever likevel at utleiemarkedet er mer balansert enn før. I budsjettet har vi foreslått å sette av 160 millioner kroner for å få større fart på dette området, sier Steinveg i en pressemelding.