UIT campus
            (Foto: Ronald Johansen / iTromsø)

UIT campusFoto: Ronald Johansen / iTromsø

Student kom ikke inn på profesjonsstudiet etter regnefeil. Får tilbud om 375.000 i erstatning fra UiT

Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Studenten begynte i 2013 på årsstudiet i psykologi ved UiT. Målet hennes var å komme inn på det populære profesjonsstudiet i psykologi, hvor karakterene fra årsstudiet avgjør om man kommer inn.

Tapt arbeidsfortjeneste

I ettertid viste det seg at selv om hun hadde gjorde nok karakterer, kom hun ikke inn. Dette på grunn av en regnefeil  fra Institutt for psykologi, hvor blant annet en karakter A, som egentlig var verdt 20 studiepoeng, ble feilaktig vektet til bare 10 studiepoeng skriver Forskerforum.

Psykologistudenten krevde opprinnelig 600.000 kroner i erstatning fra universitetet for å få dekket kostnadene rundt fagene fra videregående som hun tok opp som privatist for å forbedre vitnemålet samt lån, tapt arbeidsfortjeneste som psykolog og leiekostnader for bolig.

Tilbudt 375.000 kroner

UiT har nå tilbudt studenten 375.000 kroner i erstatning.

– Det ble gjort en uaktsom saksbehandlingsfeil i opptaket. For at vilkåret for erstatning skal være oppfylt, må det være en sammenheng mellom feilen som ble gjort og tapet. Vi har kommet frem til at det vilkåret er oppfylt, sier seksjonssjef Joakim Bakkevold ved opptaksseksjonen til Forskerforum.

Ifølge forskerforum er dette regnestykket til UiT:

Skole- og semesteravgift til privat videregående: ca. 31.818 kroner.

Erstatning for ett års fremtidig netto inntektstap med pensjonsopptjening,  ca. 480.280 kroner.

Erstatning for renter på studielån fra Lånekassen tilsvarende  ca. 3000 kroner.

– Fratrekk: ca. 140.000 kroner

= Tilbud om erstatning: 375.000 kroner.

Forlenget frist

Studenten fikk opprinnelig frist til å komme med tilbakemelding om hun aksepterte tilbudet 30. juni, men fristen har blitt forlenget.

- Hun har fått forlenget fristen til 4. august. Det oppstod et spørsmål om hvorvidt summen var skattefri for henne, og det driver hun nå og undersøker. Med bakgrunn i at det nå også er sommerferie, så forlenger vi fristen til 4. august, sier seksjonssjef Joakim Bakkevold til iTromsø.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: