Lørdag ble Gakk Gakk racet arrangert for åttende gang i Tromsdalen.

– Vi solgte drøye 1.300 ender, og klarte å samle inn 75.000 kroner, sier daglig leder i Krikens Bymisjon Tromsø, Ann Karina Sogge.

SE OGSÅ: Stor bildeserie fra Gakk Gakk Racet (for abonnenter)

Fattigdomsbekjempelse

Pengene går til fattige barnefamilier i Tromsø som Kirkens Bymisjon tar med på sommerferie i Nord-Norge.

– Vi driver med fattigdomsbekjempelse. Det er viktig å få reise og delta på aktiviteter som ikke koster så mye for folk som har lite. Også får barna mulighet til å hygge seg borte og glede seg til å komme hjem igjen, sier Sogge, og fortsetter:

– Vi reiser til steder i Nord-Norge. Da drar vi på fisketur og er ute i naturen og fjæra.

ENDER PÅ VILLE VEIER: Daglig leder i Kirkens Bymisjon Tromsø, Ann Karina Sogge, og Florin Sitaru plukker opp ender etter årets Gakk Gakk race.

Feirer livet

Bymisjonen er fornøyd med årets arrangement.

– Vi vil ha det gøy og vise at vi feirer livet, og at det er morsomt å være sammen. Det er viktig å vise at man kan gjøre dette uten at det trenger å koste så mye penger.

Og etter arrangementet ble det litt bading på de frivillige.

– Vi måtte ut i elva og plukke opp endene. Noen av endene var litt løpske og kom på avveie. Men det var en fin dag å bade på. Det var kaldt og friskt, sier Sogge.

– Fattigdommen tar ikke sommerferie

Kirkens Bymisjon holder åpent hele sommeren, og arrangerer flere ferieturer.

– Fattigdommen tar ikke sommerferie. Vi driver med helårsarbeid for å bekjempe sosial ulikhet, fattigdom og ensomhet, sier Sogge.

Det var mange frivillige under årets arrangement.

– Vi hadde mange utenlandske som hjalp oss. Blant annet romfolk som spilte trekkspill og arrangere ringspill og fotball. Arrangementet skal være lettvint der naturen får lov til å være lekeplass, sier Sogge.