I slutten av juli starter innspillingen av det nye TV-programmet. Der får Jensen prøve seg som programleder for første gang.

– Dette er jo noe annet enn det jeg gjør til vanlig. Det blir en utfordring å være programleder, men det er bare morsomt. Jeg tar det som en ny utfordring, så håper vi det går bra, sier Jensen.

LES OGSÅ: To restauranter i anerkjent guide (for abonnenter)

Lokale produsenter

I programmet, som sendes på Matkanalen til høsten, skal Jensen besøke seks matprodusenter i hele landet.

– Det blir veldig spennende, og en fin mulighet til å møte gode produsenter rundt omkring i landet. Mathallen fokuserer jo på lokal mat og vi foretrekker litt annerledes produsenter, så dette henger litt sammen med det jeg gjør til vanlig, sier kjøkkensjefen.

LES OGSÅ: Disse tromsøværingene er med i NRKs nye storsatsing (for abonnenter)

Bedriftene som er plukket ut produserer alt fra grønnsaker til fisk.

– Det er et vidt spekter, sier Jensen.

Kokk og programleder

Selv om Jensen hovedsakelig skal være programleder, får han også tatt i bruk sine kokkeferdigheter.

– Jeg har bedt om å få lage mat i hvert program der jeg bruker produkter fra produsentene. Jeg må jo gjøre noe jeg kan, og ikke bare ting jeg ikke kan, sier den vordende programlederen.

Ikke første gang på TV

Jensen har vært på TV før, blant annet i forbindelse med «Det Norske Måltid» i 2012.

– Det å stå foran kamera blir nok ikke så utfordrende, men jeg skal jo få kontakt med de jeg intervjuer. Fokuset skal ikke være på meg, men på råvarene. Jeg skal bare være en formidler mellom TV-seerne og produsentene, sier han.

Kjøkkensjefen er godt i gang med forberedelsene til programleder-debuten.

– Jeg har tenkt litt gjennom ulike scenarioer og hva som kan gjøres. Det er en fin dialog mellom meg og produksjonsselskapet.

«Lokalmat utenom det vanlige» er et samarbeid Matkanalen, Matmerk og Det Norske Måltid.