IKT: 15 nye studieplasser går til UiT. Foto: Ronald Johansen

IKT: 15 nye studieplasser går til UiT. Foto: Ronald Johansen

15 studieplasser til UiT

Regjeringen har tildelt midler til 250 nye studieplasser innen IKT. 15 av disse går til UiT – Norges arktiske universitet.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Det opplyser Høyre i ei pressemelding.

– Regjeringen, Venstre og Kristelig Folkeparti satser på kunnskap og kompetanse, det har vi vist i samtlige budsjetter. Nå følger vi opp satsingen med 250 studieplasser nasjonalt hvor 15 studieplasser tilfaller UiT, sier Kent Gudmundsen, stortingsrepresentant fra Troms Høyre og medlem av utdanningskomiteen på Stortinget.

I pressemeldingen begrunner de tildelingen med at Norge er avhengig av god kompetanse innen IKT på alle felt, da utviklingen går fort.

– Derfor må vi føre en politikk som gir Norge et konkurransefortrinn. Disse nye studieplassene vil bidra til at flere har muligheten til å starte på en IKT-rettet utdanning, sier Gudmundsen.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: