Får 1,2 millioner kroner til å styrke fagskoleutdanningen

Onsdag mottar fylkeskommunen 1,2 millioner kroner fra regjeringen. Med disse pengene skal de styrke fagskoleutdanningen.

  Foto: Trond Sandnes

nyheter

– Vi trenger flere fagarbeidere i Troms, og dette er en viktig satsing. Fagskolene må ha midler til å utvikle seg og heve kvaliteten sin. Det leverer regjeringen på nå. I utgangspunktet hadde vi satt av 35 millioner, men vi klarer nå å utvide dette slik at vi gir totalt 46 millioner til ulike prosjekter over hele landet, sier stortingsrepresentant Kent Gudmundsen (H) i en pressemelding.

LES OGSÅ: Dette er studieretningen "ingen" vil ta: - Dette er kritisk

Regjeringen vil styrke fagsektoren med 68 millioner kroner i 2017. Midlene til fylkeskommunen er en del av dette. For å motta penger måtte de ulike prosjektene søke om midler. 74 søknader kom inn, av disse mottar 48 prosjekter støtte. Det er et ønske om å fortsette ordningen til neste år.

– Vi ser at utlysningen har skapt engasjement i hele sektoren, så dette vil vi gjøre til en permanent ordning fra 2018, sier Gudmundsen.