Kebabmåsen: Fester på natta. Den er struttende kåt og skriker lynings, høyt og skjærende midt i Storgata, før den stikker av med den første og beste kebaben den får øye på. Høres det kjent ut? Den stakkars måsen følger jo strengt tatt bare vårt eksempel.

Parringsmåsen: Straks det blir lysere om kvelden og natta, er det mang en tromsøværing som holdes våken av våryre måser. Mens måsen holder det gående, ligger tromsøværingene bare og hører på, lysvåkne, kåte og fulle av misunnelse.

Prestvannet-måsen: Du kommer dit for å mate de søte endene med de små andungene sine. Men i det øyeblikket du kaster en liten brødbit, kommer måsen brautende fram og sikrer seg all maten, samt andungene. Det er jo egentlig ikke så rart. Hvis noen hadde kommet til Strandtorget for å dele ut den lekreste mat, brød og andebryst, hadde det ikke lønnet seg å stå med lua i hånda lengst unna.

Si hva du vil om måsen, men den fikser seg gratis gatemat, har et utsvevende sex-liv, kan sitte på en lyktestolpe og velge seg ut det måltidet som kommer vandrende forbi, og etter ei heftig natt trenger de ikke dra på jobb. Det høres jo egentlig ut som om måsen lever det livet vi alle vil leve.