Frykter uferdig busskur utgjør stor fare for barn i Tromsdalen

Bekymrede naboer mener halvferdig arbeid ved busskuret på oversiden av Eurospar Tromsdalen kan være farlig for fotgjengere og syklister.
nyheter

Etter at busskuret ble kjørt ned av bussen i vinter, ble det for en liten tid tilbake begynt et arbeid med å fikse skuret. Det ble skrudd ned fire og fire bolter, til sammen 24 stykker på den gamle betongsålen til busskuret. Så ble det ikke gjort mer.

Nå har boltene, 10–15 centimeter høye, stått helt eksponert i flere uker. Beboere i Tromsdalen frykter de snart vil komme til å skade gående eller syklister.

Bekymret

En av dem som har gitt uttrykk for bekymring er Arvid Jakobsen (78). Da busskuret, og dermed de eksponerte boltene, ligger helt inntil veien, frykter han hva som kan komme å skje dersom noen er uoppmerksom eller er uheldig.

– Tenk hvis noen skulle falle oppå noe sånt? Hvis noen går uforsiktig og noen faller oppå dette her med ryggen eller magen. Det vil jo gå rett igjennom, sier Jakobsen.

Han frykter spesielt barn kan komme til å skade seg på de livsfarlige boltene. Busskuret ligger i et område med spesielt mye gang- og sykkeltrafikk. Også skoleveien for mange barn går forbi her.

– Det er mange unger som sykler i området. Hvis de skulle sykle på dette her, er det jo direkte farlig, sier han.

Han forteller at han er langt fra den eneste som er bekymret. Bare mens iTromsø er der, kommer det flere bort for å uttrykke sin bekymring.

– Det er skumle saker, jeg kan ikke forstå det. De kunne jo dekt til boltene når de ikke skulle lage ferdig skuret, mener Nils Sørensen (86).

– Det er livsfarlig. Her kan du slå deg fordervet, sier Harry Hansen (81) idet han ser boltene stikke opp fra bakken.

Farlig for hunder

Busskuret ble kjørt ned i vinter. Det ligger fortsatt glassbrott over hele busstoppet. Det kommer også eksponerte ledninger opp av bakken og søppelbøtten som tidligere sto inne i skuret, ligger nå på bakken.

– Jeg synes det er dumt at de ansvarlige ikke har tatt tak i dette, sier Anna Gamst (18) mens hun venter på bussen.

– Glassbrottene som ligger strødd utover her kan være farlig for hunder. Når jeg går tur med hunden min, må jeg alltid dra den bort fra glasset, fortsetter hun.

Ikke kommunen sitt ansvar

Alle iTromsø kom i prat med var samstemte om at de farlige boltene må tas hånd om kjapt, og de aller fleste pekte en finger mot kommunen. Det er imidlertid ikke kommunen sitt busskur.

– Busstoppet over Eurospar Tromsdalen er et reklamefinansiert busskur, så det er Clear Channel som har ansvaret for det, sier driftsleder i Bydrift vei, Tron-Even Augustiniussen.

Det har ikke lykkes iTromsø å komme i kontakt med Clear Channel søndag.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter