I mai ble det klart at burgerrestauranten Graffi skulle inn i den nye havneterminalen. Nå har Tromsø Havn lettet på sløret og frigjort flere virksomheter som flytter inn i bygget når det står klart i mars 2018.

– Det er klart at Trygg vakt, Fylkestrafikk, Visit Tromsø, Hertz bilutleie, Snarby strikkestudio, og Nor Lines, pluss den nye bussterminalen, skal etablere seg her, sier havnesjef Halvar Pettersen.

TURISTVIRKSOMHET: Havnesjef, Halvar Pettersen, vil at virksomhetene i den nye havneterminalen skal være av samme type som man finner på en flyplass.

Han legger til at det også skal inn én kiosk og én kafé, uten at han vil nevne navnene på disse ennå.

– Vårt svar på operataket

Noe som skiller seg mest ut blant virksomhetene som kommer inn, er Snarby Strikkestudio, som blir nærmeste nabo til flere turistrelaterte virksomheter.

– Havneterminalen skal være noe mer enn bare et bygg. Det skal være vårt svar på operataket. Det skal være sammensatt av flere virksomheter, og det skal være interessant for folk å være der, forteller Jarle Heitmann, styreleder i Tromsø Havn.

– Vi håper at den nye havneterminalen blir et nytt byrom som blir godt besøkt. Her kan folk gå seg en tur, og sette seg ned, eller bare se innom butikkene som er her.

Populært sted

Ifølge Tromsø Havn har det vært mange virksomheter som har meldt sin interesse for å flytte inn i den nye havneterminalen.

OPERATAKET: Styreleder i Tromsø Havn, Jarle Heitmann, vil at den nye havneterminalen skal bli Tromsøs svar på operataket.

– Vi har en veldig dyktig administrasjon i Tromsø Havn som har satt sammen en liste over virksomheter vi ønsker i den nye havneterminalen. Vi har hatt mange interessenter, så vi har hatt muligheten til å velge og vrake, forklarer Heitmann.

Som en flyplass

Fellesnevneren til de fleste virksomhetene som skal flytte inn, er at de er turistrelaterte.

– Vi ønsker at man skal finne de samme virksomhetene i den nye havneterminalen som man finner på en flyplass, forteller Pettersen.

Fortsatt ledige lokaler

Det er fortsatt noen lokaler i den nye havneterminalen. I en SMS til iTromsø, opplyser Jarle Heitmann at 83 prosent av lokalene er fylt opp.