Det opplyser politiet i en pressemelding.

Evgeny Doronin er russisk statsborger, men bosatt i Nord-Lenangen i Lyngen kommune.

Tromsø-båt

Det var onsdag kveld politiet gikk ut med meldingen om at en person hadde omkommet i ei arbeidsulykke nord for Bjørnøya.

Båten, som heter "Fugløyfjord" og er hjemmehørende i Tromsø, ankom fredag formiddag Tromsø. Her ble det gjennomført tekniske undersøkelser for å avdekke hva som var årsaken til at 36-åringen omkom.

"Fugløyfjord" til kai i Tromsø. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Vegar Hansen

Mekanisk drift

Torsdag meddelte politiet at ulykka var knyttet til mekanisk drift. Linn Eidissen, jourhavende i Troms politidistrikt, var da klar på at denne saken var høyt prioritert hos politiet.

Tekniske undersøkelser

I løpet av fredagen ble den avdøde obdusert. I tillegg ble det gjort tekniske undersøkelser av båten. Politiinspektør, Yngve Myrvoll, forteller til iTromsø at de nå har dannet seg et bilde av hendelsesforløpet.

- Avdøde kom i klem

- Det som har skjedd i denne tragiske ulykken er at avdøde har kommet i klem med en vinsj. Vi har avhørt vitner som har kommet med observasjoner, sier Myrvoll til iTromsø.

Videre etterforskning

Politiinspektøren ønsker ikke å kommentere om mannen døde momentant, men forklarer at det har vært voldsomme krefter i sving.

- Vi fortsetter med etterforskning til uken. Nå følger Sjøfartsdirektoratet opp saken videre med tanke på tilsyn og undersøker om det formelle, sier Myrvoll.

Vil ikke kommentere saken

iTromsø har vært i kontakt med kaptein på "Fugløyfjord" og daglig leder i rederiet, Roger Nilsen, som ikke vil uttale seg i saken på dette tidspunktet.