FORTSETTER: MF «Helgøy» vil fortsette å gå ruten Brensholmen-Botnhamn til og med 3. september. Foto: Trond Sandnes, Folkebladet

FORTSETTER: MF «Helgøy» vil fortsette å gå ruten Brensholmen-Botnhamn til og med 3. september. Foto: Trond Sandnes, Folkebladet

Fylket fortsetter med samme ferge

MF «Helgøy» vil fortsette å gå ruten Brensholmen-Botnhamn til og med 3. september.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Det går fram av et svar fylkesråd for samferdsel, Ivar B. Prestbakmo (Sp) har sendt Ole-Johan Rødvei (H), som har stilt spørsmål om kostnader ved ombygging av fergeleie og forundersøkelser om kaikapasitet.

Ifølge et estimat fra veivesenet basert på ombygging av ei annen fergekai, ville det koste 12,5 millioner kroner å tilpasse Botnhamn-kaia til MF «Stetind». Pris på ny kai vil koste mellom 30 og 50 mill. MF «Vågan» ble også vurdert, men klaringen mellom porten på ferga og hydraulikktårnene på fergekaia var så liten at sikkerheten ikke kunne ivaretas, går det fram av svaret.

Konklusjonen er at MF «Helgøy» fortsetter å gå ruten Brensholmen-Botnhamn.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: