Oppdatering 28.07.: Det var noen momenter som ikke kom godt nok fram i denne artikkelen. iTromsø har valgt å beklage dette. Se egen sak her.

Der fant de blant annet et brunt belegg i røykerommet for matvarer. I tillegg fant de smuss på ventilatoren, oppsamlet papir, og irrelevant utstyr, som var lagret på et tomt på fiskekar i produksjonslokalet for fisk.

Mattilsynet påpeker at lokaler hvor det finnes næringsmidler, skal holdes ryddige, rene og i god stand for å minske fare for forurensning av næringsmidlene.

Utildekte laksefileter

Det ble også observert utildekte laksefileter som var satt til tørking på råvarekjølen for fisk. Mattilsynet mener at råvarer og alle ingredienser som lagres i et næringsmiddelforetak, skal lagres under egnede forhold som hindrer skadelig forringelse og beskytter dem mot forurensning.

Stativet med utildekte laksefileter som var satt til tørk på råvarekjølen var ifølge Mattilsynet ikke godt nok beskyttet, ettersom råvarekjølen har port mot uteområdet. Dersom bearbeidede produkter blir lagret slikt, kan det oppstå fare for eksponering av forurensning utenfra.

Inntørkede fiskerester

I fiskekasser som var lagret i produksjonslokalet fant Mattilsynet inntørkede rester fra fisk. Det blir påpekt at alle gjenstander som næringsmidlene kommer i kontakt med, skal rengjøres grundig og, når det er nødvendig, desinfiseres.

Mattilsynet har satt frist for å gjennomføre endringene til 28. juli.