Buktafestivalen stiller i år med en flunkende ny strandbar hvor sultne festivalgjengere kan få servert lokal streetfood – eller «fjæramat» som de kaller det selv.

Navnehjelp

Da de trengte et navn på nyvinningen, søkte de publikums hjelp. Forslagene har vært både mange og gode, ifølge festivalsjef Lasse Lauritz Pettersen.

– Etter en omstendig gjennomgang har vi kommet fram til navnet «Nyløkken», sier Pettersen.

Historisk streetfood

Buktas scener er oppkalt etter steder og personer som kan knyttes til området. Denne tradisjonen holdes i hevd med den nye baren også.

– Nå er Nyløkken navnet på et borettslag, men da jeg var barn for mange år siden var det en liten kafé ved Telegrafbukta som het det samme. Her solgte de pølser og is, som historisk sett kan sies å være datidens streetfoodkonsept, forklarer festivalsjefen.

Schwung

Møbelsnekker Kim Daniel Arthur har bygget strandbaren med gjenbruksmaterialer fra nærområdet, og fått eget skilt malt av Kristian O. Gundersen. Dermed passet et navn med historisk og lokalt preg godt inn sammen med «Paradisbukta» og «Little Henrik».

– Det kom inn en del forslag som «Fjæramat», «Strandmat» og andre beskrivende navn, men vi følte dette var det navnet med mest «schwung» over, sier Pettersen.