Campingplassen på Skittenelv er den eneste i Tromsø som har utendørsbasseng. Derfor er de også avhengig av været for å kunne holde åpent på sommerdagene.

– Med tanke på campingturismen, så har vi hatt en god sommer, men hvis man ser på badingen, så har det vært helt elendig, forteller Vigdis Ragnhild Alfrida Svelarud, daglig leder på Skittenelv Camping.

Knapt en uke åpent

Badebassenget bruker å ha åpent i skoleferien, altså mellom 20. juni og 20. august. Så langt i sommer har Svelarud bare hatt dørene åpne i åtte dager.

– Vi kan ikke ha åpent når det regner. Da kan man begynne å lure på hvor mange regndager vi har hatt så lengt i sommer.

– Ikke det samme

Skittenelv Camping har hatt utendørsbassenget åpent så mange dager som de har hatt muligheten til det.

– Men det er ikke det samme å ha åpent hvis det er overskyet og varmt, som når det er varmt og sol. Det kommer mange flere når sola er framme, sier Svelarud.

Satser på god uke

Svelarud tror den sene snøsmeltingen kan ha noe med den dårlige sommeren å gjøre.

– Man ser jo at det fortsatt er mye snø i fjellene. Den ligger der og kjøler ned temperaturen.

Den skuffende badesesongen kan for øvrig se ut til å snu for Svelarud og Skittenelv Camping. Allerede i neste uke skal temperaturene, ifølge yr.no, stige over 20 grader.

– Vi venter bare på at været skal snu slik det er meldt. Så får vi bare håpe på at været slår til, men man vet jo aldri med været.

– Vi bruker å ha en stabil høst værmessig. Får vi en uke med godvær, ser ikke badesesongen vår så aller verst ut.

Dårlig badevær: Til tross for mange campingturister, har det vært dårlig med badegjester hos Skittenelv Camping i sommer. Kun åtte dager med åpent basseng er forklaringen.Foto: Håkon Steinmo Foto: Haakon Steinmo