Det amerikanske bandet The Mystery Lights skal spille under Buktafestivalen, men turen til Tromsø gikk ikke helt som den skulle.

– Det er det verste som kunne skjedd, sier gitarist og sanger, Mike Brandon.

Måtte sjekke inn gitarene

Problemene startet da bandet skulle fly fra New York og fikk beskjed om at de ikke kunne ta med seg gitarene på flyet, men at de måtte sjekkes inn.

– Vanligvis tar vi med oss gitarene inn på flyet. De er veldig verdifulle og vi vil ta vare på dem, sier Brandon.

Den forsvunne bassgitaren

Etter å ha blitt lovet at gitarene var i trygge hender, satte bandet seg på flyet mot Oslo. Og da begynte ting å gå galt.

– Vi måtte gjennom tollen og rakk ikke det første flyet vårt. Da spurte vi etter bagasjen vår og fikk beskjed om at den ville være i Tromsø når vi kom fram, sier Brandon.

Det viste seg å ikke stemme, for da bandet skulle sjekke inn fikk de beskjed om at bagasjen lå på båndet. Det stemte, bortsett fra én viktig detalj: gitaren til bassisten manglet.

– Han freaket ut. Vi måtte bare sjekke inn den bagasjen vi hadde og rekke flyet, sier gitaristen.

Bagasje-mareritt

Vel fremme i Tromsø var ikke bare bassgitaren forsvunnet, all bagasjen manglet. Bandet forlot de flyplassen uten verken instrumenter, klær eller tannbørster, en dager før konsert på Buktafestivalen.

– Bagasje-marerittet er det verste vi har vært med på, og vi har hatt noen fæle opplevelser, sier Brandon.

Konserten er reddet

Men alt er godt som ender godt. Torsdag morgen våknet musikerne opp til gode nyheter.

– All bagasjen vår kom fram, også alle instrumentene. Heldigvis, hvis ikke hadde lørdagens konsert stått på spill.

Forstår frustrasjonen

Norwegian hadde ikke mulighet til å svare på hva som har skjedd i dette tilfellet.

– Det er vanskelig for oss å kommentere hva som har skjedd når vi ikke har fått mulighet til å undersøke saken, men vi forstår at det er frustrerende når bagasjen blir forsinket. Det er bra at musikerne nå har fått instrumentene sine. Mange av våre reisende har med seg instrument som håndbagasje, andre sjekker det inn og noen reserverer eget sete. Vi er opptatt av å tilrettelegge best mulig for reisende med instrumenter og våre kolleger i kabinen gjør alltid sitt ytterste for at alt skal få plass, skriver kommunikasjonssjef i Norwegian, Lasse Sandaker-Nielsen, i en e-post til iTromsø.