Da iTromsø fredag morgen ankom bedriften som driver med demontering av brukte biler og salg av bildeler, var politiet allerede på stedet for å sikre spor.

Gjerningspersonene ser ifølge innsatsleder Magnus Hulsund ut til å ha klatret over gjerdet som sikrer næringseiendommen og deretter brukt en av bilene der som rambukk for å knuse porten slik at de kunne kjøre Mercedesen ut.

– De har brukt en Nissan Patrol til å kjøre gjennom porten. De tok med seg bilen de var ute etter og lot den andre bilen stå igjen. Vi er her nå for å sikre spor i saken, forklarer Hulsund.

Ødelagt: Porten var fullstendig ødelagt etter innbruddet. Foto: Haakon Steinmo

Innsatslederen opplyser at Mercedesen som ble stjålet er uregistrert.

– Det vi vet er at det er stjålet en svart Mercedes stasjonsvogn uten skilter. Sannsynligvis har gjerningspersonene satt på nye skilter og kjørt av gårde, sier han.

Ingen andre skader

Bjarte Kaldestad, daglig leder i Troms Bildelsenter AS, forteller at det kun er en bil som er tatt.

– Jeg har blitt informert om at det har vært et innbrudd i løpet av natten. Det ser ikke ut til at det er tatt andre verdier eller gjort skade på annet enn porten, bilen som er stjålet, og bilen som er brukt til å komme seg gjennom porten, sier han.

Ettersom porten er ødelagt, jobber bedriften nå med å få den fikset så fort som mulig.

På stedet: Politiet var på plass fredag morgen for å sikre spor. Foto: Haakon Steinmo

– Vi har iverksatt tiltak for å utbedre og sette inn en ny port i løpet av dagen i dag. Den vil være oppe og fungere som normalt før vi tar helg, sier Kaldestad.

Sjeldent

Operasjonsleder Kåre Munkvold ved Troms politidistrikt opplyser at nattens biltyveri hører til sjeldenhetene i Tromsø.

– Det er ikke ofte vi ser innbrudd utført på denne måten, sier han.

Ifølge operasjonslederen, har politiet så langt ingen mistenkte i saken.

Mercedesen som er stjålet er en sort Mercedes C klasse stasjonsvogn fra 2003. Munkvold opplyser at politiet ønsker tips i saken.

Vrakdeler: Det så ut til at det hadde gått hardt for seg under innbruddet. Foto: Haakon Steinmo