Kandidat 1: BlårockKandidat 2: Kitchen & TableKandidat 3: RagnarokKandidat 4: Burger KingKandidat 5: FlytKandidat 6: GründerKandidat 7: Bardus BistroKandidat 8: Huken PubKandidat 9: BurgrKandidat 10: Emmas under

Den velrenommerte restaurantens gründer, Anne Brit Andreassen, sier hun ble overrasket over utmerkelsen. Hun var nemlig ikke klar over at burgeren var med i testen før hun selv så saken i avisa.

– Dette var artig! Jeg er veldig stolt og takknemlig på vegne av alle de ansatte. Det er også spesielt gøy å danke ut plasser som Burgr og Blårock, forteller hun.

Selv innrømmer hun at Burgr lager en av hennes personlige favoritter i Tromsø – nest etter Emmas, selvfølgelig.

– Enhver lunsjplass med respekt for seg selv må jo ha en god burger, sier hun bestemt.

SJEFEN: Anne Britt Andreassen startet Emmas drømmekjøkken i 1998. Burgeren har vært med på menyen hele veien.

Varierende formel

Andreassen forteller at burgeren har vært å finne på restaurantens lunsjmeny siden stedet åpnet for nesten 20 år siden, men har blitt endret en del gjennom årenes løp.

Hvem har byens beste burger? Blårock Kitchen & Table (på The Edge) Ragnarok Burger King Flyt Gründer Bardus Bistro Huken Pub Burgr Emmas under En annen plass (skriv gjerne hvilken i kommentarfeltet!) Du må velge et alternativ Din stemme blir nå behandlet... Hvem har byens beste burger? Blårock 27% Kitchen & Table (på The Edge) 1% Ragnarok 2% Burger King 7% Flyt 7% Gründer 3% Bardus Bistro 1% Huken Pub 12% Burgr 27% Emmas under 6% En annen plass (skriv gjerne hvilken i kommentarfeltet!) 6% Du har allerede stemt 1691 stemmer

– Vi har jevnlig variert tilbehøret og prøvd ut ulike typer brød. Vi er jo opptatt av god smak, og liker å samarbeide med å teste ut forskjellige varianter, forklarer hun.

– Kokkene her gjør en utrolig jobb, og det er ingen jeg beundrer mer enn dem, legger hun til.

Vil ikke endre oppskriften med det første

Dagens variant og testvinner er komponert av spisestedets nåværende kjøkkensjef, Rolf Johan Kanstad (25), som tidligere har jobbet på Jamie Olivers restaurant i London.

Andreassen kan imidlertid betrygge byens burgerentusiaster med at den nåværende formelen med bacon, aioli og coleslaw vil være den som blir gjeldende fremover.

– Nå kan vi ikke endre på noen ting! Vi prøvde oss en liten stund på en sommervariant med ajvar istedenfor aioli, men gikk ganske raskt tilbake til testvinneren, sier hun.

BURGERFANS: Stian Mathiassen (t.v.) og Jonas Heggås Molund er ofte innom Emmas for å spise burger. – Skriv at vi bestilte salat, utbryter Molund.

Jordnær og kortreist

I burgertesten benevnes forekomsten av hamburger på Emmas-menyen som noe uventet, da mye av den allmenne oppfatningen er at restauranten i all hovedsak tilbyr de litt mer avanserte og eksklusive gourmet-opplevelsene i byen.

Andreassen mener denne reaksjonen er mytebefengt.

– En del tror kanskje det er så mye finere og dyrere her enn hva det egentlig er. Vårt fokus i nesten 20 år har vært på kortreist, jordnær og ekte mat, med en meny preget av enkelhet, forklarer hun.

Hun understreker dette med at Emmas signaturrett er noe så folkelig som fiskegrateng.

«PRIMA VARE!»: Kombinasjonen av biffburger, bacon, aioli og coleslaw gjorde sterkt inntrykk på redaksjonens sultne burgereksperter. Foto: Thor Anders Angelsen

Smør, og mer smør

Hva er så hemmeligheten bak byens beste burger? Ifølge Andreassen er det ikke så mystisk som man skulle tro, men innrømmer at den derfor ikke kan spises altfor ofte.

– For å lage god mat, må man bruke godt smør, og vil man lage bedre mat, må man bruke mer smør, sier hun.

– Og hva drikker man til burgermåltidet?

– En ærlig «rød-cola».