For snaut to uker siden fraktet kommunen sist gang steiner opp til Sherpa-trappa. Nå gjør de seg klare til å frakte en ny leveranse.

– Sherpaene fra Nepal med Nima Nuri Sherpa i spissen, er effektive i arbeidet med steintrappa opp til Fjellheisen. Onsdag trenger de ny steinleveranse, og dermed snurres helikopterrotoren i gang igjen, skriver kommunen på sin nettside.

– Det gode været har gjort at sherpaene har fått jobbet godt. I tillegg så kløyves steinen godt slik at den kan bli tatt i bruk raskere enn beregnet. Tirsdag fikk vi også inn utstyr slik at steinene blir kløyvd enda lettere, forteller Henrik Romsaas, som er stedfortreder for Margrethe Rabås, prosjektleder for Sherpa-trappa.

Hel arbeidsdag

Nye steinblokker har alt blitt klargjort for frakt opp fjellsiden.

Fraktingen av stenene fører til at turveien på sørsiden av Tromsdalselva mellom Tønna og Gjetarsteinen/Sportskafeen blir stengt mellom klokken 09.00 og 17.00.

Kommunen anbefaler å bruke turveiene på nordsiden av elven, dersom noen ønsker å gå til Tromsdalen eller på Tromsdalstinden. Dersom man ønsker å gå opp på Fløya, kan stien under Fjellheisen benyttes, eller Dalbergstien.

– Vi er ikke helt sikre på når neste flyvning vil være. Det kan godt bli to-tre uker til nesten gang, sier Romsaas og legger til at det bare blir onsdag denne uken hvor de skal fly opp steinene.

Støy

Som følger av hyppig helikoptertrafikk i Tromsdalen onsdag, blir det også en god del støy i området. Kommunen ber om forståelse for dette.