må utbedres: Det elektriske anlegget på Berglund behandlingshjem må utbedres.Foto: Håkon Steinmo

må utbedres: Det elektriske anlegget på Berglund behandlingshjem må utbedres.Foto: Håkon Steinmo

Feil i det elektriske anlegget på Berglund behandlingshjem

Kommunen har – etter tre måneder – ennå ikke rettet opp feilen.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Etter en kontroll utført av elsikkerhetsingeniør Roger Bræck 25. april, fikk Tromsø kommune påbud om å utbedre det elektriske anlegget på Berglund behandlingshjem. Tre måneder senere har Tromsø kommune ennå ikke sendt melding til det Det Lokale Eltilsyn (DLE) om at det elektriske anlegget er tilfredsstillende utbedret, til tross for at fristen for utbedring er utgått. Det opplyses at rapporten blir liggende som en heftelse på anlegget inntil manglene er dokumentert utbedret.

LES OGSÅ: Hytteeierne speilvenste arkitektenes tegninger, og fikk sitt drømmested

Kommunens ansvar

Videre i brevet kommer det fram at det et er kommunen som sitter med ansvaret for vedlikeholdet av anlegget

– Vi ønsker med dette å gjøre Dem oppmerksom på at det er De, anleggets eier, som har det hele og fulle ansvar for å holde det elektriske anlegget vedlikeholdt. Det er derfor Deres ansvar om det skulle oppstå brann eller berøringsskader på mennesker eller dyr, grunnet manglende vedlikehold på Deres elektriske anlegg, står det videre

LES OGSÅ: TIL ble beste nordnorske lag i Dana Cup

Skal ordnes opp i

Floris Kruitwagen, byggforvalter i Tromsø kommune sier at dette skal ordnes opp i.

– Vi er i en ferieperiode, så det tar litt tid. Det er ikke vanlig at kommunen bruker for lang tid på å utbedre slike feil eller mangler. Dette skal utbedres så fort som mulig, sier han.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: