Vil ha forpliktende svar: Leder av jernbaneutvalget i Tromsø kommune, samt 5.-kandidat for MDG i Troms Terje Traavik håper politikerne vil komme med forpliktende svar under torsdagens folkemøte. Foto. Håkon Steinmo
            (Foto: H??kon Steinmo)

Vil ha forpliktende svar: Leder av jernbaneutvalget i Tromsø kommune, samt 5.-kandidat for MDG i Troms Terje Traavik håper politikerne vil komme med forpliktende svar under torsdagens folkemøte. Foto. Håkon SteinmoFoto: H??kon Steinmo

Vil ha bindende svar fra toppolitikerne om jernbane til Tromsø

Inviterer til folkemøte

Torsdag inviterer Miljøpartiet De Grønne og Tromskomiteen for jernbane til folkemøte. Målet er å forplikte politikerne til å jobbe aktivt for å gjøre tog til Tromsø til en realitet.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Som kjent fra tidligere i vår ligger utredningen av Nord-Norgesbanen med i NTP for 2018–2029. I høst skal regjeringen sende en bestilling til Jernbanedirektoratet, og regjeringen har foreløpig satt av to millioner til utredningen, som er det første av sitt slag på 25 år.

Ingen svar fra topp-partiene

Torsdag på Verdensteatret stiller de politiske toppkandidatene fra Troms opp for å avklare hvor de står i saken og hva de skal gjøre på Stortinget for å sørge for å realisere jernbarnedrømmen.

– Så langt stiller kandidatene til Venstre, Rødt, SV, KrF, Kystpartiet og MDG, men vi håper og tror at også Ap, Frp, Høyre og Senterpartiet dukker opp på torsdag. Vi har også invitert alle småpartiene og de nye partiene på høstens stemmeseddel, men ingen av dem har takket ja per tirsdag ettermiddag, sier Lillian Finnseth, koordinator for arrangørene.

Publikum dikterer

Møtet styres av Vidar Eng, som er sekretær i Tromskomiteen for jernbane og Terje Traavik, som leder Tromsø kommunes eget jernbaneutvalg. Traavik håper folk stiller med gode spørsmål og at politikerne er villig til å gi svar.

– Det vi legger opp til er at publikum skal få stille spørsmål og at partitoppene i Troms skal komme med bindende svar i hvor de står i saken og hvordan de vil ta saken videre om de eventuelt skulle velges inn på Stortinget. Ved slutten av møtet vil vi foreta en avstemming blant publikum i salen for å finne ut om politikerne har sagt noe som vil påvirke deres stemmer om en knapp måned, sier Traavik og fortsetter:

– Det er viktig at vi forplikter politikere fra vår del av landet til å gjøre denne utredningen så grundig og bra som overhodet mulig. Hvordan bestilling som faktisk leveres til Jernbanedirektoratet vil være avgjørende for resultatet og nytteverdien i en slik utredning, og det kan politikerne påvirke.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: