Guttene er 19 år. Da RakettNatt hadde sin første festival for to år siden var de ikke gammel nok til å komme inn.

– Det er det som er så gøy med Daniel. Det første året fikk han ikke komme inn som frivillig, så han stilte seg på «gratishaugen» og tok noen skikkelig bra bilder, forteller Kommunikasjonssjef Hallvard Agersborg.

– Jeg ble skikkelig sint da de ikke ville slippe meg inn, så jeg leide den største linsa jeg kunne få tak i og stilte meg oppe med Rådhuset. De bildene blir fortsatt brukt, forteller han.

Nå er han sjef for fotografene under festivalen sammen med Espejord.

Erfaring

Guttene er unge men har mye erfaring.

– Vi så bildene Daniel tok det første året og ville selvfølgelig ha ham med når han ble gammel nok. Trygve så vi først på Instagram og tenkte at han ville vi ha på laget, sier Agersborg.

Mot strømmen

Det er ikke uvanlig at unge frilansfotografer slipper til på festivaler for å ta bilder. Men å la to 19-åringer styre showet er å gå litt mot strømmen, ifølge Agersborg.

– De er erfarne gutter som vet hva de holder på med. Vi liker det de gjør, så da er det veldig lett for oss å la dem komme på Rakettnatt for å bruke talentene deres.

Selv forteller guttene at det er veldig kult å bli satset på på denne måten.

– Jeg har hatt ansvaret for video på festival før, men det blir skikkelig kult å være med å utvikle konseptet med Rakettnatt videre, forteller Espejord.

Full frihet

Agersborg forteller at guttene får full frihet under festivalen.

– Det er en kreativ jobb. Vi gir guttene full frihet til å sette opp team som de ønsker, gå hvor de vil og ta bilder og filme fra konsertene, forteller han.

Lilleeng og Espejord er glad for friheten, men forteller at den kan bli en utfordring.

– Utfordringer blir å organisere alle fotografene samtidig som det er så mange tusen mennesker rundt oss hele tiden, forteller Espejord.

– Ting foregår på to forskjellige scener i år, det er nytt. Da må vi passe på å få med oss alt som skjer, sier Lilleeng.

MOT STRØMMEN: Daniel Lilleeng, Hallvard Agersborg og Trygve Espejord gleder seg til Rakettnatt. Foto: Miriam Leiros Foto: Miriam Leiros