POLARSKUTE: Polarskipet

POLARSKUTE: Polarskipet "Maud" har blitt hevet fra havbunnen i Cambridge Bay i Canada, og skal hjem til Norge. Her pryder polarskuta seg i Tromsøysundet med Tromsdalstinden i bakgrunnen. Foto: Arkiv

Nå kommer polarskuta «Maud» endelig hjem

Polarskuta «Maud» er klar for hjemreisen til Norge.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

I fjor ble «Maud» reist opp i Cambridge Bay i Canada etter å ha ligget i 85 år på havets bunn. Nå skal den tilbake til Norge.

– Vi ser fram til å bli oppdatert på status i prosjektet når vi nå skal treffe ekspedisjonen før de starter den lange sjøreisen med polarskuta på slep tilbake til Norge, sier Lene Conradi, ordfører i Asker kommune, til kommunens nettsider.

Hun hadde tatt turen til Cambridge Bay for å ønske polarskuta god tur til Norge. Etter planen skal «Maud» komme til Norge i løpet av 2018, og vil først ligge på Tofte i Buskerud i påvente av et mulig fremtidig museum for polarskuta i Vollen i Asker kommune, hvor den ble bygget.

– Skuta er et internasjonalt kulturminne og vil være et flott bidrag til nye Asker sin historie, maritime tradisjoner, kystkultur og identitet, sier Conradi.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø:
 
«Maud»
  • Ble bygget i 1917 ved Christian Jensens Båtbyggeri i Vollen i Asker kommune.
  • Båten ble konstruert og bygget spesielt for Roald Amundsens ekspedisjon gjennom Nordøstpassasjen.
  • Polarskipet forliste i 1930 i Cambridge Bay i Canada, hvor den har ligget til den ble hevet fra havbunnen i 2016.
  • Kilde: Wikipedia
Leses nå