REKORD: Flere satser panten på Pantelotteriet. Det gir store summer til Røde Kors.
            (Foto: Katrine Lunke/Pantelotteriet)

REKORD: Flere satser panten på Pantelotteriet. Det gir store summer til Røde Kors.Foto: Katrine Lunke/Pantelotteriet

Så mange har trykket på denne knappen

Det tjener Røde Kors bra på.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Til og med juli er det satset pant for 64 millioner kroner i Pantelotteriet i år. Det er ny rekord. 1 million av disse kom fra Troms.

Rema 1000 Veita på topp i fylket

Til sammenligning ble det i samme periode i fjor spilt for 55 millioner kroner. Juli var Pantelotteriets beste måneden hittil i år, med en omsetning på over 10 millioner kroner. I gjennomsnitt satses 6,68 prosent av all pant i Troms i Pantelotteriet.

 I juli gikk Rema 1000 Veita opp på lotteritoppen i fylket, med en panteandel på 12,83 prosent.

47 har blitt pantemillonærer

Siden 2008 har Røde Kors fått 180 millioner kroner fra lotteriet. Halvparten av midlene går til de lokale Røde Kors-avdelingene. Troms fikk sin første pantemillionær i januar i fjor, og til sammen har 47 heldige blitt pantemillionær.

– Vi setter stor pris på alle som trykker på Røde Kors-knappen. Pengene vi får fra Pantelotteriet betyr svært mye for vårt humanitære arbeid. Midlene gjør at vi kan hjelpe enda flere som trenger det, enten i Norge eller i utlandet, sier President i Røde Kors i Norge, Sven Mollekleiv i et presseskriv.

Utforsk tema:
Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: