UNN svarte ikke på Helsetilsynets henvendelser - fikk dagsbøter på 10.000 kroner

Statens helsetilsyn har ved tre anledninger måtte true ledelsen på UNN med bøter på 10.000 kroner dagen for å få svar på henvendelser.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

UNN skal ved flere anledninger ikke besvart henvendelser fra tilsynsmyndighetene i tilsynssaker. Nå har Helse- og omsorgsdepartementet grepet inn i situasjonen.

Dette melder tidsskriftet Dagens Medisin, og saken ble på fredag også omtalt av Nordlys.

Direktør for Statens helsetilsyn, Jan Fredrik Andersen, sa til tidsskriftet at det var «oppsiktsvekkende vanskelig å få svar fra UNN», og at han sjelden opplever at sykehus ikke svarer på slike henvendelser.

– Det er svært sjeldent at sykehus ikke svarer på våre og andre tilsynsmyndigheters henvendelser. Vi har i tilfellene med UNN vært nødt til å varsle tvangsmulkt i form av dagsbøter på 10.000 kroner, da de etter purringer ikke svarer på ulike henvendelser. Dette har vi måttet gjøre i tre saker, sier Andresen til Dagens Medisin.

Administrerende direktør ved UNN, Tor Ingebrigtsen, vil ifølge tidsskriftet avvente Helse Nords henvendelser før han omtaler saken ytterligere.

Utforsk tema:
Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: