LITE FREMKOMMELIG: Da statsministeren gjestet Høyres hus i Storgata var veiene rundt stengt på grunn av sykkelløpet. Dermed ble det trangt om plassen for å få et glimt av Solberg på partikontortrappa. Alle foto: Åsgeir Johansen

LITE FREMKOMMELIG: Da statsministeren gjestet Høyres hus i Storgata var veiene rundt stengt på grunn av sykkelløpet. Dermed ble det trangt om plassen for å få et glimt av Solberg på partikontortrappa. Alle foto: Åsgeir Johansen

Statsministeren åpnet Tromsø Høyres valgkamp: – Jeg mener årets valg er et retningsvalg

Det ble trangt om plassen da statsminister og Høyre-leder Erna Solberg åpnet den lokale valgkampen midt under Arctic Race of Norway.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Søndag var hun i byen blant annet for å åpne Tromsø Høyres valgkamp. Med alle som hadde lyst til å treffe statsministeren og høre på hva hun hadde å si, ble det naturlig nok trangt om plassen, både foran og inne på "Høyres Hus" i Storgata 62.

– Vi er svært takknemlige for at partilederen og statsministeren nå har åpnet vår valgkamp. Det er nemlig ikke alle plassene hun har tid til det, sier Markus Johansen, leder for Tromsø Høyre.

VELKOMMEN TIL TROMSØ. ERNA: Selv om Markus Johansen, leder for Tromsø Høyre, må innrømme at den fine skjorta hans er sentralt produsert, er meninga bak den klar nok.

 

Et retningsvalg

I sin tale forholdt Solberg seg til de fire sakene partiet hennes mener de skal vinne valget på: Å skape flere jobber, kunnskap i skolen, trygg omsorg, raskere behandling, samt å styrke forsvar og beredskap.

Solberg mener at hun og hennes regjering har fått til mye.

– Jeg mener årets valg er et retningsvalg. En ny regjering vil være et skritt til venstre og bakover. Norge trenger vår modernisering, sier hun og viser blant annet til oljenæringen som hun mener vil få det langt verre under en Ap-regjering.

BILDE: Erna Solberg stilte gladelig opp på bilde med Simon Hauss (til venstre) og Herman Dillevig.

 

Tromsøs sentrale rolle

– Men jeg tror velgerne vil se på hva vi har fått til, sier en selvsikker partileder.

Hun tror Tromsø i fremtiden vil spille en sentral rolle når det gjelder utviklingen av landsdelen.

– Tromsø og Bodø vil bli to store tyngdepunkt i regionen. Det vil bli viktigere i tiden fremover å knytte utdanningsmiljøer og næringsliv tettere sammen, noe som også vil gi distriktene i Tromsø kommune den oppbackingen de trenger for å vokse, sier Solberg til iTromsø.

KLIPPE, KLIPPE: Og der var Høyres valgkamp i Tromsø offisielt i gang.

 

Usikker

To av dem som hadde møtt opp for å møte statsministeren var Simon Hauss og Herman Dillevig. Til tross for at de fikk bilde sammen med Solberg, er det ikke sikkert at Høyre får stemmen til begge to på valgdagen.

– Jeg må se nærmere på det. Høyre står for mye bra, men jeg er ikke sikker, sier Dillevig.

– Jeg stemmer Høyre som jeg har gjort tidligere, sier en mer skråsikker Hauss.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: