hovedtaler: Børge Brende gjorde studentene oppmerksomme på at de fra i dag er med på å forme landsdelen full av muligheter. Det samme gjorde rektor Anne Husebekk. Foto: John Strandmo

hovedtaler: Børge Brende gjorde studentene oppmerksomme på at de fra i dag er med på å forme landsdelen full av muligheter. Det samme gjorde rektor Anne Husebekk. Foto: John Strandmo

Brende: – Dere er fremtiden

Høstsemesteret i gang på universitetet

Han var ikke snau – utenriksminister Børge Brende – da han ønsket tusenvis av studenter velkommen til semesterstart.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

– Dere er på rett sted til rett tid, slo statsråden fast. Med det mente han at de 4.932 innskrevne studentene samt 650 internasjonale, hadde gjort det rette valget ved å starte opp studiet i Tromsø.

– Her skal dere ikke bare forme egen fremtid – dere skal også forme fremtiden til en region full av muligheter.

Tilhører fremtiden

Utenriksministeren unnlot ikke å nevne at nordområdene – med Tromsø som arktisk hovedstad – tilhører fremtiden.

– Den muligheten som ligger foran dere, har aldri vært større. Dersom dere griper muligheten og samtidig fikser det 21. århundrets problem, finnes det ikke noe bedre sted å starte enn akkurat her, understreket Børge Brende og ba hver og en om å vise hverandre respekt i studiehverdagen.

– Det er sammen med andre at dere oppnår mest.

Største ressursen

Rektor Anne Husebekk sa også at Nord-Norge er landsdelen med de store mulighetene.

tusenvis: 4.000-5.000 studenter var samlet på universitetsområdet under semesterstarten tirsdag formiddag. Foto: John Strandmo

 

– Men dere – med klar adresse til studentene – er vår aller største ressurs. Og jeg vil påstå at den største og modigste nordområdeavgjørelsen som er gjort så langt, var å etablere Universitetet i Tromsø.

Selv om UiT skal feire sitt 50-årsjubileum neste år, oppfordret hun alle til å se fremover.

Trangt nåløye

– Alle dere som står her, har passert et trangt nåløye. Det gir dere muligheten til å møte fremtiden med relevant utdanning og forskning.

Og med 650 utenlandske studenter til stede ved semesteråpningen, oppfordret rektoren norske studenter til å søke ut.

– Det er viktig i utdanningsprosessen, understreket Anne Husebekk.

En del av

Ordfører Kristin Røymo oppfordret studentmassen til å bli en del av lokalsamfunnet og alt det byr på.

– Husk på at dere blir superattraktive på arbeidsmarkedet og at vi i nord trenger dere mest, presiserte Røymo.

Også lederen for Studentparlamentet, Ida-Elise Seppola Asplund, informerer studentene om det studentpolitiske organet ved UiT.

engasjement: Leder av studentparlamentet, Ida-Elise Seppola Asplund, oppfordret studentene til å engasjere seg. Foto: John Strandmo

 

– Engasjer dere, var hennes oppfordring.

Utforsk tema:
Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: