Du har et tidsskjema du skal følge. En treretters middag skal forberedes for dommere som kan god mat. Og alt sammen er tatt opp på film.

Søstrene Jorun Mikalsen og Turi Helene Mikalsen fra Tromsø skal være med på matlagingsprogrammet «Mitt kjøkken ruler» som har premiere mandag 28. august på TVNorge.

– Det var tidspress, kameraer overalt og andre stressfaktorer man ikke er preget av når man lager mat hjemme. Vi har ikke sett de ferdige episodene, så det er mye jeg er spent på om ble sagt høyt eller om jeg bare har tenkt det, forteller Jorun.

– Det har vært en utfordring

De to søstrene har laget mye mat sammen. Da de fikk tilbud om å være med på «Mitt kjøkken ruler» måtte de slå til.

– Det har vært en stor opplevelse. Vi har flirt så mye – nesten hele tiden mens vi holdte på. Vi har jobbet med en skikkelig munter gjeng, sier Turi.

Men det har ikke bare vært lek og moro for søstrene.

– Det var en utfordring å få det til. Vi hadde et tidsskjema vi skulle følge. Vi planla hvordan vi skulle få alt til, men ting blir ikke bestandig som man planlegger. Men vi har gjort det beste vi kunne og jeg er veldig fornøyd, sier Jorun.

Glemte kameraene

Å ha kameraer rundt seg som filmer alt du gjør er ikke noe de fleste av oss har erfart. For Jorun og Turi var dette første gang.

– Det er klart det er uvant med TV og kameraer og sånne ting, men når man står midt oppi det glemmer man dem og det blir mer naturlig, sier Turi.

Også Jorun forteller at hun glemte at kameraene var der.

– I begynnelsen var jeg veldig oppmerksom på kameraene, men de datt ut av fokus da jeg begynte å merke tidspresset. Som sagt er jeg litt spent på hva vi har sagt, forteller Jorun.

Søstrene mener det gikk helt fint å jobbe sammen – til tross for at de var under mye press.

– Vi kjenner hverandre såpass godt og er så vant til hverandre at vi nesten ikke trenger å snakke for å lage mat sammen, forteller Jorun.

Nå gleder de seg til premièren til høsten.

Alexander Fjeld i TVNorge forteller at nivået på årets deltakere har vært høyt, men vil ikke så noe om hvordan det har gått med Tromsø-damene.

– Det gjenstår å se. Bare følg med på premièren.

NORD-NORGE: Som en del av «Mitt kjøkken ruler» har søstrene Jorun Mikalsen og Turi Helene Mikalsen fått vise fram landsdelen de er så glad i, i tillegg til matlagingsferdighetene sine.