OST OG SKINKE: Italienske Ioana Iacob fra Torino viste fram sine beste produkter på Strandtorget da Internasjonalt Matmarked besøkte Tromsø i fjor. Nå kommer de tilbake. Foto: Ronald Johansen
            (Foto: Ronald Johansen / iTromsø)

OST OG SKINKE: Italienske Ioana Iacob fra Torino viste fram sine beste produkter på Strandtorget da Internasjonalt Matmarked besøkte Tromsø i fjor. Nå kommer de tilbake. Foto: Ronald JohansenFoto: Ronald Johansen / iTromsø

Nå kommer Internasjonalt Matmarked tilbake til Tromsø

Italiensk ost, franske makroner, karamelliserte vafler fra Nederland og tyske pølser er blant matvarene det vil bugne av på Strandtorget fra og med onsdag neste uke.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Da kommer nemlig Internasjonalt Matmarked tilbake til Tromsø. Det melder markedet på sin egen Facebook-side.

– Tromsø har alltid vært en av våre favorittbyer å besøke i Norge. Vi liker å komme så langt nord med markedet, og folk er alltid interessert i produktene våre, forteller Olivier Simonin.

Men det er flere ting som gjør at selgerne på markedet trives i Tromsø.

– Her får vi oppleve den vakre naturen og områdene rundt, sier han.

Parmaskinke og parmesan

I fjor besøkte de Tromsø i slutten av august. Da kunne Ioana Iacob fra Italia fortelle at tromsøværingene var interessert i det hun hadde med seg fra hjemlandet, og at favorittene for nordmenn er parmaskinke og parmesan.

– Nordmenn sier at det er utrolig fint å kunne bringe en del av Italia inn i deres eget hjem. Her har jeg bare salami fra Piemonte, men osteutvalget har jeg fra hele Italia. Vi er kjent for ostene våre og det virker som nordmenn har fått med seg dette, fortalte Iacob til iTromsø sist markedet besøkte byen.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: