iTromsøs mikropartidebatt: – Vanskelig å si hva vi har i vente

iTromsøs politiske redaktør Martin Lægland gleder seg til å se de små partiene ta over scenen etter toppkandidatenes debatt forrige uke.

DEBATTLEDER: Politisk redaktør i iTromsø, Martin Lægland, styrer debatten på Verdensteateret i dag.   Foto: Ronald Johansen

Dette er jo partier som mener veldig forskjellige ting, så det kan fort bli høy temperatur.

Martin Lægland, debattleder
nyheter

Forrige torsdag arrangerte iTromsø valgdebatt der alle toppkandidatene fra de største partiene var til stede.

Nå er det mikropartiene sin tur i rampelyset, når iTromsø arrangerer mikropartidebatt på Verdensteater i morgen klokken 18.

Kandidatene som stiller er Ahmed Aadan Warsame (Kystpartiet), Amund Sjølie Sveen (Nordting), Peter Krogseng Magnussen (Liberalistene), Jarle Solli (Alliansen) og Erik Selle (De Kristne).

Småpartiene får skinne

– Hvert valg er det debatter og hvert valg jamrer småpartiene seg over at de ikke får være med. Nå har vi laget en debatt kun for dem, forteller Lægland.

Han er spent på hvordan debatten vil gå.

Håper på høyt tempo

– Det er vanskelig å vite hva man kan vente seg av denne debatten. Under valgdebatten var det veldig høy temperatur og en stappfull sal. Det blir spennende å se om vi får det til igjen, sier Lægland.

– Det blir gøy å høre de forskjellige partiene komme med sitt budskap, legger han til.

Han mener partiene har en del store forskjeller som vil komme fram under debatten.

– Jeg vil vite hva De kristne mener om ekteskap og abort. Alliansen vil forby islam, som går imot verdier som religionsfrihet. Nordting har solgt ut flere fulle teatersaler. Og Kystpartiet vet man aldri helt hva mener, forklarer Lægland.

Lægland gleder seg til å se partiene debattere sine store forskjeller.

– Dette er jo partier som mener veldig forskjellige ting, så det kan fort bli høy temperatur, sier Lægland.