Mandag kveld åpner endelig begge løpene i Tromsøysundtunnelen.

- Det er viktig at vi får åpnet tunnelen for trafikantene igjen etter så lang tid. Vi er veldig takknemlig for trafikantenes tålmodighet under arbeidet, sier prosjektleder Eirin-Anne Blix til iTromsø.

Ifølge Statens vegvesen er begge tunnelene nå lysere og har friskere luft, de er også betydelig sikrere enn da arbeidet startet for to år siden.

Løpefest og boller

I samarbeid med Bedriftsidreten skal Statens vegvesen arrangere "Testløpet" i tunnelen i forbindelse med åpningen.

- Dette er et unikt løp langs ei unik løype, så vi forventer mange løpere i tunnelen. Anledningen er jo spesiell også for Tromsøs befolkning, så vi håper på en stor tilskuerskare og solide heiarop, sier Ole Morten Ekanger i Bedriftsidretten i Troms og Finnmark til veivesenets nettsider.

Det blir også arrangert bollefest.

- Trafikantene har vært svært tålmodige underveis i prosjektet, sikkert fordi vi alle ønsker en så trygg tunnel som mulig. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger etter at vi åpnet det ene løpet i fjor høst. Den nye vegbanen, bedre lys og friskere luft er nok det første bilistene merker. Det viktigste er likevel alt vi har fått på plass for å sikre bilistene, men som du ikke ser ved første øyekast. Så nå gleder vi oss til begge løpene er ferdige, sier prosjektleder Eirin-Anne Blix til veivesenets nettsider.