FYLKESMANN: Elisabeth Aspaker blir ny fylkesmann for Troms og Finnmark.
            (Foto: Christer Pedersen)

FYLKESMANN: Elisabeth Aspaker blir ny fylkesmann for Troms og Finnmark.Foto: Christer Pedersen

Hun blir ny fylkesmann

Elisabeth Aspaker ble i dag utnevnt som ny fylkesmann for Troms og Finnmark.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Troms og Finnmark skal slås sammen til et fylke.

På en pressekonferanse i Vadsø i dag ble Elisabeth Aspaker utnevnt til ny fylkesmann.

Hun tiltrer stillingen 1. januar 2019.

- Fylkesmannen vil ha sete både i Tromsø og Vadsø, med hovedsete i Vadsø, melder statssekretær Grete Ellingsen fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

- Enda gladere nå

- Da jeg ble utnevnt som fylkesmann for Troms ble jeg veldig glad. Jeg er enda gladere nå, sa Aspaker under pressekonferansen.

Hun karakteriserer sammenslåingen av Troms og Finnmark som spennende.

- Det blir spennende å jobbe med de sammenslåtte fylkene. Jeg kjenner ikke Finnmark like godt som jeg kjenner Troms, men jeg skal bruke de neste 13 månedene i tett samarbeid med Ingvild Aleksandersen (fylkesmann i Finnmark, journ.anm.). Jeg skal bruke tida godt så jeg er best mulig rustet når jeg tiltrer stillingen, sier hun.

Ressurser og kompetanse

Aspaker forteller at regionen hun nå skal være fylkesmann for har mye ressurser og kompetanse.

- Dette er en region med veldig mye ressurser. Embetet har også mye kompetanse som jeg vil benytte meg av i jobben.

iTromsø oppdaterer saken.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: