Styreleder i Tromsøavdelingen av Norsk Organisasjon for Terrengsykling (NOTS), Vegard Voll Bøyum, sier at de første hundre meterne allerede er på plass. Torsdag trommer han sammen til en ny dugnad.

600–700 meter

– Målet i høst er å få ferdig en trasé på 600–700 meter. Med den interessen som har vært så langt – blant annet med et eget kurs i stibygging – skal det la seg gjøre.

Ifølge Bøyum har kommunen ryddet skog i det aktuelle området. Nå er det selve stien som skal på plass.

– Vi bygger fra grunnen av slik at ikke naturkreftene ødelegger det som etableres. Det vil blant annet si at vi lager drenering der det trengs.

Fra grunnen av: Den første traseen på 600–700 meter skal stå ferdig i høst og bygges fra grunnen av. Foto: Rekkje Stiutvikling

Stor interesse

Vegard Voll Bøyum forteller om en stor sykkelinteresse i byen.

– Tidligere har vi vært aktive i området rundt Skihytta. Nå blir alt spesielt tilrettelagt for vår medlemmer og andre som ønsker å prøve seg i terrenget.

Bøyum forteller at NOTS ble etablert tilbake i 2004. I dag er det avdelinger over hele landet.

Kurs: Medlemmene i NOTS Tromsø er kurset i stibygging. Her representert med styreleder Vegard Voll Bøyum og -medlem Kjetil Samuelsen (til høyre). Foto: Rekkje Stiutvikling

Terrengsyklister

– Organisasjonen, som har rundt 2.000 medlemmer, ble startet av en gruppe terrengsyklister som så behovet for en nasjonal enhet. NOTS skal være en motvekt til andre brukergrupper i marka og vi ønsker å øke forståelsen for vår aktivitet hos dem som ikke deler vår entusiasme for sykling utenfor allfarvei, sier den lokale lederen som ser at flest mulig stiller på dugnad torsdag ettermiddag.