Tromsømann blant fem siktede for grov narkosmugling

De siktede skal ha medvirket til ulovlig innførsel av amfetaminbase, ifølge tiltalebeslutningen.

Foto: Petter Strøm

nyheter

En 50-årige mann fra Tromsø er en av fem som i Nord-Troms tingrett står tiltalt «for grovt å ha ulovlig innført narkotika», ifølge tiltalebeslutningen fra . En 30-årig mann hjemmehørende i Finnmark er også blant de tiltalte, men de tre andre har ikke norsk adresse. En av disse er en kvinne.

Grunnlaget for tiltalen er innføring av 1.070 gram amfetaminbase, som tilsvarer om lag tre kilo amfetamin, til Norge. De to tiltalte hjemmehørende i Tromsø og Finnmark skal ha hatt en tilretteleggende rolle i innføringen av narkotikaen, ifølge tiltalen. iTromsø har oppnådd kontakt med samtlige fem forsvarsadvokater, med unntak av den tiltalte fra Tromsøs forsvarer.

Sjåføren av bilen som ble stoppet i Bjerkvik 13. mars i år, der en mindre mengde metadon også ble funnet, har erkjent straffskyld, ifølge hans advokat Hilde Marie Ims. Passasjeren i bilen – som var sjåførens ektefelle – benekter enhver befatning med narkotikaen, og dermed også straffskyld, sier hennes advokat Ulf Egil Hansen.

Kjetil Hugo Nilsen, som er forsvarer for den tiltalte fra Finnmark, vil ikke kommentere eventuell straffskyld, da han ikke har fått kontakt med sin klient etter at tiltalebeslutningen ble offentliggjort.

Det er satt av fem dager til rettsaken, som starter 4. desember i Nord-Troms tingrett.