(Foto: Petter Strøm)

Foto: Petter Strøm

Tromsømann blant fem siktede for grov narkosmugling

De siktede skal ha medvirket til ulovlig innførsel av amfetaminbase, ifølge tiltalebeslutningen.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

En 50-årige mann fra Tromsø er en av fem som i Nord-Troms tingrett står tiltalt «for grovt å ha ulovlig innført narkotika», ifølge tiltalebeslutningen fra . En 30-årig mann hjemmehørende i Finnmark er også blant de tiltalte, men de tre andre har ikke norsk adresse. En av disse er en kvinne.

Grunnlaget for tiltalen er innføring av 1.070 gram amfetaminbase, som tilsvarer om lag tre kilo amfetamin, til Norge. De to tiltalte hjemmehørende i Tromsø og Finnmark skal ha hatt en tilretteleggende rolle i innføringen av narkotikaen, ifølge tiltalen. iTromsø har oppnådd kontakt med samtlige fem forsvarsadvokater, med unntak av den tiltalte fra Tromsøs forsvarer.

Sjåføren av bilen som ble stoppet i Bjerkvik 13. mars i år, der en mindre mengde metadon også ble funnet, har erkjent straffskyld, ifølge hans advokat Hilde Marie Ims. Passasjeren i bilen – som var sjåførens ektefelle – benekter enhver befatning med narkotikaen, og dermed også straffskyld, sier hennes advokat Ulf Egil Hansen.

Kjetil Hugo Nilsen, som er forsvarer for den tiltalte fra Finnmark, vil ikke kommentere eventuell straffskyld, da han ikke har fått kontakt med sin klient etter at tiltalebeslutningen ble offentliggjort.

Det er satt av fem dager til rettsaken, som starter 4. desember i Nord-Troms tingrett.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: