Det gjenstår litt arbeid under tregrensa på den nye steintrappa opp Aksla, men om været klarner opp fredag vil arbeidet med den tredje og siste etappen av trappen starte.

– Det er både regn og tåke, og piloten melder om spesielle vindforhold på toppen som gjør det vanskelig å gjennomføre flygingene som planlagt torsdag. Om været blir bedre fredag satser vi på å fly opp stein mellom 08.30 og 16.00 fra Tønna og opp til det bratte hjørnet like over tregrensa, sier Margrethe Rabås, rådgiver for friluftsliv i Tromsø kommune, torsdag formiddag.

LES OGSÅ: Kommunen og grunneiere enige om videre bygging av Sherpa-trapp

Håper å bli ferdig i høst

Mens helikoptrene flyr er lysløypa i Tromsdalen helt stengt fra Tønna til Sportskafeen. Første del av sherpatrappa sto ferdig i fjor høst, og målet er å ferdigstille trappen i løpet av høsten.

– Vi kommer til å fortsette arbeidet så lenge været tillater det i år, men vi jobber utendørs hele dagen og det kommer til å bli vanskelig å komme i mål om snøen kommer tidlig, sier Rabås, og fortsetter:

– Vi må nok fly en ekstra tur neste uke, men et stykke ut i september går vi over til å bruke lokal stein fra Aksla. Da blir det mindre flyginger fra Tønna og turstiene og lysløypa vil ikke bli avsperret på samme måte som nå.

Sliter med vakter

For å gjennomføre flygingene trenger kommunen vakter som står å passe på turstiene i området. Nå som skolene har startet opp igjen, har det blitt betydelig vanskeligere.

– Det er ikke så mange skoleelever som har mulighet til å stille opp på dagtid, så hvis noen privatpersoner har anledning til å stille opp i morgen (fredag), så skal de bare ta kontakt. Utover høsten skal vi få til et opplegg med lag og foreninger igjen, sier Rabås.

SE BILDENE: Slik ser det ut under byggingen av trappa (for abonnenter)