Celleprøve-tilbudet fra UNN-lege Eirin Haugli Falch (bildet) og hennes kolleger ble fullbooket på få timer.
            (Foto: Lena Verås Eriksen)

Celleprøve-tilbudet fra UNN-lege Eirin Haugli Falch (bildet) og hennes kolleger ble fullbooket på få timer.Foto: Lena Verås Eriksen

Kreftsjekken ved UNN fullbooket i rekordfart

Ønskene om å ta celleprøve, for å unngå livmorskreft, var over all forventning.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

I går omtalte iTromsø Kreftforeningens #sjekkdeg-kampanje, hvor ansatte ved gynekologisk poliklinikk på UNN stiller opp på dugnad 18. september. Der skal kvinner tilbys celleprøve, for å unngå livmorhalskreft.

– Vi hadde satt opp 36 timer, med tilsvarende antall pasienter, men timene ble revet bort raskt etter at artikkelen kom, sier Eirin Haugli Falch.

Falch er lege ved gynekologisk avdeling på sykehuset, og sier etterspørselen fra kvinner som ønsker å ta celleprøve, er over all forventning. Nå jobber hun for å kunne gi tilbudet til flere.

Legen forteller at UNN definitivt skal være med på #sjekkdeg-kampanjen også neste år, men påpeker at det daglige ansvaret for å ta celleprøver ligger hos fastlegene.

– Tanken bak vår deltakelse i kampanjen er først og fremst å rette fokus mot dette. Celleprøve-tilbudet er der hver eneste dag, så vi minner bare folk på viktigheten av å kontakte fastlegen sin for å få dette gjort, avslutter Falch.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: