I GODT (S)LAG: 10 år gamle Ask stortrives på Treffpunkt, men ønsker seg enda flere lekekamerater. Her tar han et slag mini-biljard med Kreftforeningens rådgiver Rita Thomassen (i midten) og gruppeleder Ida Marie Grape Pedersen.
            (Foto: Ronald Johansen / iTromsø)

I GODT (S)LAG: 10 år gamle Ask stortrives på Treffpunkt, men ønsker seg enda flere lekekamerater. Her tar han et slag mini-biljard med Kreftforeningens rådgiver Rita Thomassen (i midten) og gruppeleder Ida Marie Grape Pedersen.Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Asks (10) bestmor fikk kreft i fjor: Her får han venner som er i samme situasjon som ham

Annenhver onsdag denne høsten har Kreftforeningen et åpent gratistilbud for barn med familiemedlemmer som lider av kreft eller er pårørende som følge av annen sykdom.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

– Å dra på Treffpunkt for første gang var litt skummelt, så da var mamma og pappa med, sier 10 år gamle Ask.

iTromsø treffer den humørfylte gutten i Kreftforeningens lokaler, hvor Ask og hans 12 år gamle søster har møtt opp mange onsdager i løpet av det siste året.

– Forrige onsdag kom det en ny gutt hit på Treffpunkt, og da begynte vi to å leke sammen med en gang, slik at det ikke føltes skummelt for han, forteller 10-åringen entusiastisk.

– Godt å se at barna trives

Ask og hans storesøster har en bestemor som ble kreftrammet i fjor. Søskenparet kjente allerede noen andre barn som brukte Kreftforeningens Treffpunkt-tilbud, og deres foreldrene var positive til møteplassen.

– Det ikke alt som er like lett å snakke om hjemme, for barna. Det kan være godt å ha noen jevnaldrende å prate med, i tillegg til de frivillige som jobber disse onsdagene. Så dette er et fint tiltak fra Kreftforeningen, og det er godt å se at barna våre trives her, sier Asks foreldre Monica Øksnes og Øyvind Jensen.

Lek, aktivitet og måltid

Ida Marie Grape Pedersen jobber som frivillig gruppeleder på Treffpunkt-arrangementene, og har selv opplevd at moren til en venninne døde av kreft. Hun påpeker at arrangementene ikke består kun av samtaler. Det legges opp til forskjellige aktiviteter og lek, i tillegg til at alle spiser et godt måltid sammen, på Treffpunkt-arrangementene.

– Vi har også vært på bowling, og hatt filmkvelder, skyter Ask inn.

– Det finnes veldig få tilbud til unge pårørende, og det er viktig for oss å nå ut til barn som har en vanskelig hverdag som følge av sykdom eller dødsfall i familien, sier Pedersen.

Flere frivillige enn barn

Gruppelederen er en av mange frivillige på Treffpunkt-onsdagene, som har barn mellom seks og seksten år som målgruppe.

– Vi er ofte flere frivillige enn barn her. Så vi ønsker at dette tilbudet skal ut til flere, siden vi har stor kapasitet, sier hun.

Onsdag 6. september arrangeres Treffpunkt i Kreftforeningens lokaler i Grønnegata. Foresatte med barn som ønsker å delta på dette eller senere arrangementer, bes om å kontakte Kreftforeningen på telefon eller e-post.

– Vi ønsker å ha en avklarende familiesamtale på forhånd. Det er viktig at foreldrene føler at barna deres leveres til en trygg plass, forklarer Daggi Helling fra Kreftforeningen.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: