Må betale over 7.000 kroner etter trafikkuhell

Sjåføren var ikke oppmerksom da bilen foran stoppet for rødt lys.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Det endte med at han kjørte ned et skilt for å unngå sammenstøt.

Hendelsen fant sted i mars 2017. Sjåføren, en mann på 29 år, kjørte bil, og klarte ikke å stoppe for forankjørende bil da den stanset for et trafikklys på Bruveien i Tromsdalen.

Vedtok straffskyld på stedet

Han svingte opp på en trafikkøy for å hindre sammenstøt med bilen. Der traff vedkommende et skilt som knakk.

Mannen skal ha erkjent straffskyld og samtykket til å vedta et forelegg da politiet gjennomførte avhør på stedet. I senere tid har han vurdert det slik at han ikke kunne lastes for hendelsen, da han mener det var et uhell som kunne skjedd hvem som helst.

Glatt

I dommen kommer det fram at det var svært glatt veibane da uhellet skjedde, noe også tiltalte selv forklarte i retten. Spørsmålet retten måtte ta stilling til var om sjåføren kunne lastes for at han ikke kunne stanse for bilen foran.

Retten legger til grunn kjøreforholdene, lysreguleringene og erfaringer tiltalte hadde med at det var veldig glatt noen hundre meter før krysset. Retten mente tiltalte burde holdt større avstand og/eller kjørt saktere.

Må betale

Retten mener tiltalte ikke oppfylte aktsomhetsplikten i denne situasjonen, og mener han opptrådte uaktsomt. Han er dømt til et forelegg på 7.200 kroner, subsidiært fengsel i 14 dager.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: