Det er nå 20 år siden Steakers åpnet dørene i sine lokaler på Austad-kaia, og det markeres denne uka med 1997-tema og middagskonsert.

– Vi har lagt opp til at du kan tygge i takt med musikk, spøker plateaktuelle Albrigtsen.

– Det er jo ikke så ofte vi spiller sammen, så vi byr på en del låter fra vår spede start og låter som folk kan. Så vi legger opp til at gjestene kan nynne til låter de kan mens de nyter middagen sin, skyter Hoel inn.

-Litt gammeldags

«Dinner and a show» er et uramerikansk konsept, som de begge er veldig fan av og ser fram til å gjeninnføre i Tromsø. Duoen har også spilt inn en av sine eneste «profesjonelle» musikkvideoer i lokalet til Steakers, til låten «Love Will Come To Your Door», som de lover å spille i kveld.

– Det er jo litt gammeldags med middagskonsert, men dette tror jeg blir flott og vi håper både gamle og nye fans tar turen. Steakers har jo blitt Nord-Norges «meat-fort», og det er en flott plass, sier Hoel.

Anmeldte Steakers

Den gang Hoel jobbet som restaurantanmelder i Nordlys og skulle spise på Steakers, var han ikke like fornøyd med opplevelsen.

– Jeg hater jo kritikere, og det var dessverre et par ting under besøket som lugget litt. Det endte med at jeg skrev anmeldelsen om til en novelle hvor jeg hadde med meg noen kjente mafia-karer på Steakers, og den novellen sluttet med at kjøkkensjefen våknet med et hestehode i sengen, mimrer Hoel, og fortsetter:

– Jeg pleide alltid å ringe opp restaurantene jeg anmeldte i etterkant, og Morten (jour.anm Lønstad, daglig leder) var tilbøyelig til å være enig med noe av kritikken. Det er første og eneste gang jeg har opplevd at noen i Nord-Norge var så helproff og ville ta tak i problemene påpekt av en kritiker, så det står det enorm respekt av.

Nøkkelen til suksess

Det er ikke mange spisesteder i Tromsø som kan skryte på seg å ha overlevd i 20 år i samme lokaler. Lønstad har vært med siden starten, selv om de har utvidet lokalet fire ganger på tyve år, tror han nøkkelen til å overleve i bransjen er kontinuitet.

– Konseptet vårt i dag er mer eller mindre det samme som når vi åpnet dørene. Vi har 250 plasser mot de 55 vi hadde da vi åpnet, men vi holder oss til det vi kan best: nemlig å tilberede biff og gi gjestene våre det de vil ha. Vi har også hatt våre opp- og nedturer, men har klart å holde hodet over vann nå i 20 år, sier Lønstad.

Får lov med biff på dietten

Hoel og Albrigtsen fløy inn til Tromsø torsdag ettermiddag, og sett bort fra at Albrigtsens koffert forsvant på turen opp fra Oslo, var de begge ved godt mot i forkant av den første av fire eksklusive konserter. Spesielt gledet Hoel seg til å få seg en biff i kveld.

– Jeg er på diett, så jeg har drømt om den biffen nå i flere dager. Siden biff er mest bare proteiner, så får jeg lov. Den kan jeg love at skal spises med begge hendene i kveld, ler Hoel.

Hoel har også vært med på å sette sammen menyen for kveldene i samarbeid med Lønstad, og konsertene er lagt opp til å spilles over to bordsettinger, klokka 18.00 og 21.00, både torsdag og fredag.