Da menneskene som sto rundt henne tok opp mobiltelefonene sine trodde hun det var for å ringe ambulansen. Men sånn var det ikke.

– Det var voksne folk på min egen alder som tok opp telefonene sine for å filme denne stakkars mannen. Han hadde ikke puls, og det første som falt disse menneskene inn var å filme ham. Jeg ble helt satt ut, jeg trodde ikke det var mulig, forteller Larsen.

Dramatisk hendelse

Larsen forteller at hun gikk av toget i Oslo etter en jobbtur til Bergen. Der var det en eldre mann som plutselig falt om foran henne.

– Jeg forsto ikke helt hva som skjedde. Han dro med seg ei eldre dame i fallet, så jeg gikk bort for å se om det gikk bra og få henne på beina. Hun virker forfjamset og litt redd, og kjente ikke mannen, forteller Larsen.

Mens hun tok hånd om den eldre damen var det en annen mann som tok kontroll over situasjonen.

– Det var fullt på perrongen, to fulle tog hadde stoppet der. Det var heldigvis en mann som tok kontroll over situasjonen. Han fikk ringt ambulanse og fikk tak i en lege som fikk satt i gang livredding med en gang.

Filmet hendelsen

Det var ikke før mannen som ringte etter ambulansen ba folk om å legge vekk telefonene sine at hun skjønte hva som foregikk.

– De jeg trodde ringte etter ambulanse filmet egentlig en mann som kanskje var i ferd med å dø. Da lurer jeg litt på hva som foregår oppe i hodene på folk, sier en oppgitt Larsen.

Larsen forstår at det ikke alltid er like lett å vite hva man skal gjøre i en slik situasjon, og at folk kan være redd for å gjøre feil.

– Men å gå fra det til at første impuls er å filme noen som holder på å dø? Jeg hadde virkelig håpet at samfunnet vårt ikke var blitt sånn.

Larsen vet ikke hvordan det gikk med mannen, men vil oppfordre folk som kommer i lignende situasjoner til å la telefonen bli liggende i lomma med mindre man skal ringe ambulansen.

– Hvis det ikke er noe mer som kan gjøres for å hjelpe til burde man forlate området og la folk få jobbe i fred, avslutter hun.