– Nå er det siste sjarmøretappe, sier Elisabeth Aspaker. Hun er på vei ut av sin tredje og siste stortingsperiode. Denne siste lørdagen før valget er det ekstra spesielt å drive valgkamp for Aspaker.

– Dette er min siste innsats som politiker. Nå har jeg levert inn nøklene til stortingsleiligheta, og jeg skal tømme kontoret, sier hun. Den drevene Høyre-politikeren har vært med på hver valgkamp siden 1981, og vært både fiskeriminister og europaminister i den sittende regjeringen. Nå går hun til jobben som fylkesmann i Troms, og etter hvert som fylkesmann i Troms og Finnmark.

Sliten

Kristian P. Wilsgård er Frps andrekandidat til Stortinget. Også for Frp er dette siste store innsatsen.

– Det har blitt mye reising og valgkamp i det siste, så det er klart man blir sliten. Men mest gøy er det. Nå håper jeg vi vinner valget, og at Per-Willy Amundsen fortetter som justisminister, slik at jeg kan komme inn på Stortinget, sier han.

Siste dag

Arbeiderpartiet som håper å få landets nye statsminister har en folksom valgbod.

– Vi får gode tilbakemeldinger fra folk, og mange sier de allerede har vært og forhåndsstemt på oss. Det tar vi som et godt tegn, sier toppkandidat Cecilie Myrseth.

Mens dette er siste dag med valgkamp for flere partier, skal Ap drive valgkamp i morgen, andre plasser enn ved de ulike valglokalene.

– Vi skal ikke ha stand eller drive valgkamp i nærheten av valglokalene i morgen. Velgerne skal ikke fotfølges inn i valglokalene. Vi skal derimot ha noen aksjoner andre steder, sier Myrseth.

Få fred

Mens de andre partiene har valgboder i sentrum, skal SV ha appeller, minikonserter og får besøk av partileder Audun Lysbakken. Men så er det slutt.

– Nå er det siste innsats i dag. Vi skal jobbe knallhardt, og så er vi ferdig. I morgen når stemmelokalene åpner skal folk få være i fred, sier stortingsrepresentant Torgeir Knag Fylkesnes.

GØY: Kristian P. Wilsgård synes valgkampen har vært slitsom, men mest gøy. Foto: Martin Lægland Foto: Martin Lægland
FRED: Etter lørdagens innsats lover Torgeir Knag Fylkesnes at folk skal få fred. Foto: Martin Lægland Foto: Martin Lægland