Få timer før valglokalet stengte i Rådhuset mandag kveld strømmet det på med folk som skulle utføre borgerplikten. iTromsø snakket med ni av dem som avga stemme – og en som noe misfornøyd måtte konstatere at hun i år ikke fikk avgitt stemme ved stortingsvalget.

LES OGSÅ: Her går stemmingen knirke­fritt for seg, men én ting irriterer stemme­styreren

Eirik Bjørkelid

Eirik Bjørklid (26), Nordreisa:

– Jeg har stemt Ap fordi jeg ønsker endring. Jeg mener den sittende regjeringen skaper for mye splid. Dessuten har jeg alltid stemt Ap.

Iselin Hamnes Abe

Iselin Hamnes Abe (44), Tromsdalen:

– For første gang i mitt liv har jeg ikke stemt borgerlig, og det er på grunn av Sylvi Listhaug. Jeg liker verken henne eller måten hun fører ordet, og selv om jeg gjerne skulle sett at den regjeringen som sitter nå fortsetter så kunne jeg ikke gi en stemme til dem da det også ville bety en stemme til Sylvi.

Berit Pettersen

Berit Pettersen (52), Tromsøya:

– Jeg har stemt Høyre, og det har jeg egentlig alltid gjort. Jeg stemmer på dem fordi det er gunstig for meg som driver egen bedrift. Også er jeg fornøyd med det de har gjort så langt i regjering.

Kari Elsbak

Kari Elsbak (49), Tromsøya:

– Jeg har stemt borgerlig, og det har jeg egentlig alltid gjort. Det har litt med at familien min stemmer sånn, men jeg har også tatt valgomat der jeg endte på borgerlig side.

Tonje Vallsø

Tonje Vallsø (27), Storskogen:

– Jeg fikk dessverre ikke stemt da jeg nettopp har flyttet og måtte ha forhåndsstemt, noe jeg ikke var klar over. Men jeg skulle egentlig ha stemt Miljøpartiet De Grønne da jeg er opptatt av miljøet.

Ole Anti

Ole Anti (32), Tromsøya:

– Jeg var inne på å stemme De Grønne men endte på SV da jeg mener at MDG ikke har en gjennomtenkt helhetspolitikk. Tidligere har jeg stemt Venstre, men siden det også betyr en stemme til Frp, så ble det ikke slik.

Helena Lauvrak

Helena Lauvrak (27), Tromsøya:

– Jeg har stemt SV da jeg synes de har en god miljøpolitikk, og jeg ønsker at de skal bli sterke i en eventuell regjering. Tidligere har jeg stemt Ap, men jeg synes de har en for dårlig miljøpolitikk.

Elisabeth Olsen

Elisabeth Olsen (41), Tromsøya:

– Jeg har stemt sentrum. Jeg synes det var vanskelig i år, jeg kunne tenkt meg å stemme både MDG og Sp, men jeg har ikke satt meg nok inn i alt de står for. Så da ble det sentrum da jeg er enig i mye av det de står for.

Daniel Kaspersen

Daniel Kaspersen (24), Tromsøya:

– Jeg var veldig usikker, og har tatt noen valgomater og landet på Høyre. Så da stemte jeg på Høyre, og det har jeg gjort tidligere også. Første gang jeg stemte gikk jeg for Ap, men da visste jeg egentlig ikke hva de sto for.

Erik Mortensen

Erik Mortensen (20), Tromsøya

– Jeg har stemt Høyre, men jeg har egentlig ikke en veldig god begrunnelse for det. Dette er første gangen jeg stemmer, og jeg hadde vel egentlig ikke bestemt meg før jeg kom inn valglokalet.

Les alt om valget her.