Det ble dørgende stille på SVs valgvake på Verdensteateret da valgdagsmålingen og prognosen for valget ble sluppet klokka 21.

Partiets førstekandidat i Troms, Torgeir Knag Fylkesnes, sto behersket med armene i kors og fulgte med mens gode prognoser for de borgerlige partiene ble lest opp på storskjermen.

Da det ble klart at SV lå an til å få et resultat godt opp på 5-tallet - en forbedring fra valget i 2013 da SV endte på 4,1 prosent.

Vel 20 minutter inn i valgvaka rår det en optimistisk, men spent stemningn i kinosalen på Verdensteatret.

Fylkesnes brukte minuttene før valglokalene stengte til å rose innsatsen SVs mannskap har gjort i årets valgkamp.

Han innrømmer imidlertid at det vil være et stort skår i gleden om han selv velges til en ny periode på tinget, men også denne gang i opposisjon.

- Vi har gjort en eksepsjonelt bra valgkamp, som gjør at vi ligger opp mot ti prosent oppslutning i Troms, sier Fylkesnes.

Stortingskandidaten viser til en endret måte å regne ut utjevningsmandater på som hovedgrunn til å komme med følgende beskjed:

- Troms SV ligger an til å gjøre det best av alle fylkene. Jeg er overbevist om at vi får minst et utjevningsmandat. Det er ikke så mye «bingo» som før når de mandatene deles ut.