Biotec Pharmacon har funnet Svein Liens erstatter

Christian Jørgensen er utnevnt til ny administrerende direktør i Biotec Pharmacon ASA.

FRATRER: Svein Lien går av som direktør i tromsøselskapet 2. oktober. Foto: Tom Benjaminsen  Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

I mars ble det kjent at Svein Lien (62) trekker seg fra direktørjobben i bioteknologiselskapet etter mellom seks og syv år ved roret. Lien fikk for nærmere fire år siden en kreftdiagnose, men ble etter behandling erklært symptomfri. I år ble han imidlertid syk igjen.

– Jeg må bare erkjenne at jeg har fått et tilbakefall. I den videre prosessen må jeg konsentrere meg om sykdommen. I en slik setting blir det vanskelig å lede tromsøselskapet, sa han til iTromsø da det ble kjent at han ville gå av.

Nå har selskapet funnet Liens arvtaker: Christian Jørgensen, som tiltrer i stillingen 2. oktober.

LES OGSÅ: Millionavtale til tromsøselskap (for abonnenter)

Erfaren leder

Jørgensen har mastergrad i forretningsledelse fra den franske handelshøyskolen INSEAD og en mastergrad i økonomi fra Københavns Universitet. Han har i tillegg omfattende erfaring fra den internasjonale helseindustrien. Han har tidligere hatt topplederstillinger i Baxter Healthcare, Coloplast og Hill-Rom.

– Med hans bakgrunn og erfaring, er Christian midt i blinken for hva vi trenger, sier styreleder i Biotec Pharmacon, Erik Thorsen.

Ifølge Thorsen, har selskapet gått bredt ut i jakten på ny direktør.

– Vi har lett etter aktuelle kandidater både i det norske og det internasjonale markedet, men landet til slutt på Christian. Han har lang ledererfaring fra en rekke internasjonale bioteknologiselskaper, og har i tillegg spesiell kompetanse på kommersialisering av teknologi, forteller Thorsen.

LES OGSÅ: Biotec forlenger distribusjonsavtale med tysk selskap: – Veldig viktig for oss (for abonnenter)

Vil styrke posisjonen

Det kommer særlig godt med for selskapet, da de ifølge styrelederen vil satse på å kommersialisere teknologien de allerede har utviklet.

– Vi har over de siste to-tre årene tatt en langt sterkere posisjon på enzymsiden, noe vi håper å kunne akselerere fremover. Innenfor beta-glukan-virksomheten vår, har vi nå fullt fokus på å kommersialisere teknologien vår.

Biotec Pharmacon har to datterselskaper: Biotec BetaGlucans og ArcticZymes. Førstnevnte forsker på egenskapene til betaglukan, og produserer medisiner og helseprodukter, mens ActicZymes jobber med å utvikle kuldeadapterte enzymer til bruk i DNA og RNA-analyser.

Svein Lien fratrer som direktør når Jørgensen tar over i oktober. Han vil imidlertid fortsette i selskapet i en rådgivende rolle fram til mars neste år.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter