Formålet er å få deg til å reflektere over ting man ikke alltid tenker over.

Hva er menneskeverd? Hva er et godt menneske? Kan vi vite noe med sikkerhet? Dette er blant spørsmålene som vil henge langs de populære turstiene.

– Folk kan tenke så dypt de vil rundt spørsmålene. Det vi ville var å legge til en «undringsløype» der folk får filosofere i frisk luft, forteller Anne Svendsen, komitéleder for Humanistisk Uke.

«Gi plass til tanken»

Humanistisk Uke er landsomfattende, og varer i år fra 15. september til 1. oktober. I løpet av disse dagene vil blant annet tidligere iTromsø-redaktør Jonny Hansen arrangere en byvandring. Det vil også være en utstilling på biblioteket med humanistisk litteratur.

– Temaet for uken er «Gi plass til tanken». Vi driver ikke med forkynnelse av våre budskap, men dette er et tilbud og en mulighet for folk i Tromsø, som vi synes det er veldig morsomt å arrangere, forteller Svendsen.

Filosofering for skoleelever

Det er ikke bare voksne som kan benytte seg av «Undringsløypene».

– Vi har laget spørsmål som passer litt bedre til barn og ungdom også, for eksempel «Hva er vennskap?» og «Hva er tanker?». Vi har fått veldig god tilbakemelding fra flere skoler om at dette er noe de vil ta med i KRLE-undervisningen, forteller Svendsen.

– Vi håper så mange som mulig vil ta turen ut for å filosofere litt. Vi er jo aktive i byen, men vi vises kanskje ikke så godt. Nå er vi veldig fornøyd med at Humanistisk Uke snart er i gang, det er en tilstelning som vil komme byens befolkning til gode.

Byvandring med Jonny Hansen

BYVANDRING: Jonny Hansen tar tromsøværinger med på byvandring søndag 17. september.

Søndag skal Jonny Hansen ta alle som vil med på en liten rundtur i sentrum.

– Han er en mann som er glad i å fortelle, så nå skal han få fortelle om historiske hendelser knyttet til noen av byggene i sentrum, sier Svendsen.

– Byvandringen er ikke direkte knyttet til humanisme, men vi byr folk på opplevelse og historiefortelling, avslutter Svendsen.