Sparebanken åpner snart pengesekken – håper noen vil lage lekeplass i sentrum

Banksjefen i Sparebanken Nord-Norge håper foreldreopprøret for lekeplasser i sentrum fører til at noen tar ansvar og sender inn en søknad om støtte. Om kort tid åpner han pengesekken.

LIKER LEKER: Lars Nymo Trulsen, banksjef i Sparebanken Nord-Norge, var i fjor med å støtte sentrumsforeningen innkjøp av hoppeslott. Nå oppfordrer han sentrumsaktører til å søke om støtte til å få på plass en ny lekeplass i sentrum.   Foto: Ronald Johansen

nyheter

iTromsø skrev onsdag om foreldreopprøret mot et lite barnevennlig sentrum. Byens småbarnsforeldre krever en ny lekeplass. Den ene som finnes – på Strandtorget – er lite egnet for de minste barna, mener Siril Alm, initiativtaker til underskriftskampanjen og Facebook-siden «Ny lekeplass i Tromsø sentrum».

Det er ti år siden lekeplassen på Strandtorget sto ferdig, og siden har lite skjedd for å tilrettelegge for barn i sentrum.

– Det er klart at en ordentlig lekeplass vil trekke folk til sentrum, men det koster penger å få til, sa Trude Ørpetvedt i Tromsø sentrum AS til iTromsø.

Mye bra i sentrum

En som er klar til å bidra er Lars Nymo Trulsen, banksjef i Sparebanken Nord-Norge.

Banken har nemlig et gavefond der de deler ut penger til tiltak i Nord-Norge. Kultur, idrett og utdanning støtter de gjerne, og tiltak rettet mot barn og unge støtter de ekstra gjerne.

- Vårt slagord er «sammen får vi ting til å skje». Det skjer mye bra i sentrum for tiden og det jobbes godt, men det er nok sant at lite har skjedd for barn, sier Trulsen.

LES OGSÅ: Ønsker seg arktisk lekeplass

I fjor var de med å støtte Sentrumsforeningens innkjøp av et hoppeslott. Sentrumsforeningen luftet da ideen om å få på plass en arktisk lekeplass. Det ble aldri noe av, men Trulsen ymtet allerede da frempå om at det var et initiativ de mer enn gjerne ville se på.

– Vi ønsker oss et levende lokalsamfunn og et levende bybilde – også for ungene. Slike tiltak som Sentrumsforeningen har satt i gang er vi svake for, sa Trulsen den gang.

Søkte om 10 mill.

Det står han for ennå. Det er imidlertid slik at banken ikke kommer til å sette i gang bygging av en lekeplass. De tar imot søknader til gavefondet og bidrar økonomisk.

- Vi er derfor avhengig av at noen tar ansvar og lager en plan. Man må gjerne ha et budsjett på hva det vil koste, sier Trulsen.

Om noen skulle føle seg kallet til å lage en spennende lekeplass i sentrum, så trenger de heller ikke la fantasien begrenses av økonomi.

- Gavefondet har ingen oppad begrensning på søkesum. I fjor var den laveste summen det ble søkt om støtte til på 1.500 kroner og den høyeste summen var på 10 millioner. Banken går godt og det settes av godt med penger i gavefondet, sier Trulsen, som understreker at han nå ikke kommer med lovnader om at en lekeplass er garantert støtte.

Men den som intet våger, intet vinner. 1. oktober går søknadsfristen ut, og med det håper han at noen, og spesielt Trude Ørpetvedt i Tromsø sentrum AS, får med seg oppfordringen hans:

- Søk i vei! En lekeplass i sentrum treffer bra på kriteriene til gavefondet.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter