NAM: Hva med å slå til med en skikkelig klassiker neste gang du skal bake? Det er ikke vanskelig, bare veldig, veldig godt. Foto: Preben Olsen

NAM: Hva med å slå til med en skikkelig klassiker neste gang du skal bake? Det er ikke vanskelig, bare veldig, veldig godt. Foto: Preben Olsen

Denne suksessterten vil blåse deg av banen

Det finnes mange oppskrifter på suksessterte – men denne er som Neo i «The Matrix» – denne er den utvalgte.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Gul kake, suksessterte – uansett hvilket navn, så er denne kaken en klassiker. Og klassikere har jo blitt klassikere for en grunn. Det finnes mange varianter av denne kaken, men denne bør du merke deg – for det er nemlig den beste varianten.

Kaken er selvfølgelig kvalitetstestet av iTromsøs redaksjon, og sjefredaktør Stig Jakobsen er en spesielt stor fan.

– Dette er den beste kaken jeg vet om, slår han fast.

Det er iTromsøs etter hvert faste kakebaker, Inger Guttormsen, som står bak oppskriften. Opprinnelsen til oppskriften er ukjent, da den er skrevet ned på en gammel, tom konvolutt.

Ingredienser

Bunnen:

• 4 eggehviter

• 150 gram melis

• 150 gram malte mandler

• 1/2 ts bakepulver

Gul krem:

• 6 eggeplommer

• 150 gram sukker

• 2 dl fløte

• 1 1/2 ts vaniljesukker

• 150 gram meierismør


Å lage kaken er slett ikke noe vanskelig kunststykke. Begynn med kremen, den må nemlig stå til neste dag, ellers flyter den helt ut.

Slik lager du kremen

Finn fram en kjele. I den blander du sammen eggeplommer, fløte, sukker, og vaniljesukker. Kok opp. Rør i den hyppig, mens det koker opp. Ta den så av platen og avkjøl kremen. Når kremen holder omtrent romtemperatur kan du piske inn smøret – det bør være mykt når det skal piskes inn, så husk å ta smøret ut av kjøleskapet i god tid før du begynner å lage kremen.

Slik lager du bunnen

Pisk eggehvitene stive. Tilsett melis og pisk videre til det blir marengs. Bland inn bakepulveret. Til slutt må mandlene males opp og så røres inn. Kakedeigen has over i ei rund kakeform. Husk bakepapir i bunnen. Stekes på 175 grader i 30 minutter.

Ha eggekremen over kakebunnen. Pynt med å ringle over smeltet kokesjokolade.

Spis og vær glad.

Utforsk tema:
Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: